Iarna și-a intrat în drepturi pe Valea Prahovei. Ce transmit salvamontiștii

Bucegi
Bucegi

Sfârșit de săptămână extraordinar pentru turiștii care au ajuns pe Valea Prahovei, unde sratul de zăpadă a depășit, în unele zone, jumătate de metru. Salvamontiștii îi atenționează, însă, să nu se aventureze pe traseele de altitudine din Bucegi, interzise pe perioada iernii

Turiștii care se află în acest week-end pe Valea Prahovei, unii dintre ei veniți de la sute de kilometri depărtare, și care au urcat la peste 2.000 de metri altitudine, s-au bucurat de zăpadă căzută în ultimele zile pe Platoul Bucegilor, scrie stirileprotv.ro. 

Dacă pe creste, stratul de zăpadă atinge 15 centimetri, în văi el ajunge și la o jumătate de metru, oferind astfel posibilitatea unora să facă și câteva sărituri cu placa. 

"A venit zăpada pe care o așteptam de destul de mult timp. Prima zapadă în care putem să facem câteva linii, câteva sărituri", a declarat încântat un turist.

Salvamontiștii au lansat înșă și un avertisment pentru turiști, recomandându-le să nu se aventureze pe traseele de altitudine din Bucegi. Toate sunt interzise în perioada iernii și se vor redeschide abia anul viitor, pe 1 mai.
"Abruptul prahovean este închis, dar în schimb se poate veni cu telecabina, se poate veni pe zona Platoului Bucegi, unde este o condiție esențială pentru deplasare", a explicat Eugen Chitanescu, cabanier.

Meteorologii spun că săptămâna viitoare va mai fulgui, dar nu se poate vorbi de ninsori abundente.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel