Ianukovici propune un plan de rezolvare a crizei din Ucraina

Viktor Ianukovici
Viktor Ianukovici

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, le-a trimis autorităților de la Kiev o scrisoare referitoare la situația din estul țării care se deteriorează pe zi ce trece.

Ianukovici cere ca "forțele militare ucrainene să se întoarcă imediat la bazele lor permanente, să retragă din est așa-numite Gărzi Naționale camuflate în uniforme militare, înarmate cu arme automate și grenade și să înceapă dialogul cu liderii propuși de oamenii din regiunile estice", se arată în documentul obținut de Itar-Tass.

"Folosirea armelor în estul Ucrainei nu va schimba nimic acum. Oamenii sunt intimidați. I-ați numit teroriști pe milioane de oameni. Oamenii nu au altă variantă decât să lupte pentru drepturile, viața și copiii lor", potrivit adresei trimise de Ianukovici.

După adoptarea acestor măsuri, Ianukovici spune că următoarea etapă este cea a referendumurilor organizate în fiecare regiune a Ucrainei, pe tema regionalizării și a puterii alocate regiunilor. 

Fostul lider spune că ar trebui creat un sistem internațional de control pentru referendumul și alegerile din Ucraina, iar observatorilor trebuie să le fie permis un acces mai larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel