Ianukovici - Paul Manafort, anchetă. Răspunsul fostului președinte al Ucrainei

 Fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia, a afirmat vineri că nu a avut niciodată "contacte personale" cu fostul director de campanie a lui Donald Trump, Paul Manafort, acuzat de activităţi de lobby în favoarea sa, informează AFP. 

Vizat de o anchetă federală americană cu privire la presupusa ingerinţă rusă în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 din SUA, Manafort a fost acuzat la sfârşitul lui februarie că a plătit mai mult de două milioane de euro unor foşti înalţi responsabili europeni pentru a face lobby în favoarea guvernului lui Viktor Ianukovici, susţinut de Moscova. 

"Nu am avut contacte personale cu Paul Manafort", a dat asigurări Ianukovici în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova. 

După alegerile prezidenţiale din 2010 din Ucraina, "el era consilier al Administraţiei prezidenţiale (...), însă personal nu am semnat niciodată vreun contract cu Paul Manafort şi nici nu am fixat vreo remunerare pentru munca sa", a afirmat Ianukovici. 

Nu știe nimic 

"Nici nu l-am văzut, nici nu l-am auzit pe Paul Manafort după ce am părăsit Ucraina", a dat asigurări Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în februarie 2014, în urma revoltei proeuropene Maidan şi refugiat de atunci în Rusia. 

De asemenea, el a afirmat că nu a discutat niciodată despre Paul Manafort cu preşedintele rus Vladimir Putin, calificând drept "absurde" asemenea informaţii. 

Paul Manafort a condus pentru o scurtă perioadă - între iunie şi august 2016 - campania electorală a lui Donald Trump, înainte de a fi demis, din cauza unor "potenţiale conflicte" de interese cu alte ţări, potrivit preşedintelui american. 

De atunci, el este vizat de ancheta asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi a făcut obiectul mai multor capete de acuzare în SUA. 

Washingtonul acuză Moscova de ingerinţă în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale, ceea ce Moscova dezminte cu vehemenţă. 

Manafort va fi judecat primul în cadrul acestei anchete, procesul lui începând la 17 septembrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel