Ianukovici aruncă Kievul în aer. "Nu numai că sunt preşedintele Ucrainei, dar sunt şi preşedintele Armatei"

agerpres_7032852
agerpres_7032852

Viktor Ianukovici a ținut o conferință de presă în Rusia, de unde a anunțat că se întoarce la Kiev. El a amintit că nu este doar președintele legitim al Ucrainei, ci și al Armatei. Ianukovici a condamnat intenția SUA de  a ajuta Ucraina cu un împrumut prin intermediul Băncii Mondiale. "Acordați bani unor bandiți", a spus el. 

Într-o conferinţă susţinută la Rostov-pe-Don, în Rusia, Ianukovici a spus că "nu numai că sunt în continuare preşedintele Ucrainei, dar vă amintesc că sunt şi preşedintele Armatei. Nu mi-am încălcat îndatoririle, cum spun ei, nu am fugit din ţară. Eram încă în Ucraina la momentul loviturii de stat”.

SUA spune că mi-am pierdut legitimitatea. Nu-i așa, mă întorc la Kiev

Despre Crimeea, Ianukovici a spus că "se detaşează" de Ucraina din cauza politicii "neofasciştilor" ajunşi la putere la Kiev, scrie Interfax, citat de Antena 3.

“Ucraina este guvernată de ultranaționaliști. Ei controlează poliția de la Kiev dar și din alte organe de forță din Ucraina. Străzile sunt patrulate de oamenii mascați. Ei concediază militarii de Ministerului Apărării. Eu sunt președinte legitim și comandat suprem al armatei. SUA spune că mi-a pierdut legitimitatea, dar nu e așa, eu n-am fugit nicăieri. Cum îmi va permite situația eu mă voi întoarce la Kiev”, susține Ianukovici, potrivit deschide.md.

Ucraina "îşi va regăsi unitatea", a asigurat Ianukovici

Banca Mondială a anunțat că a primit solicitarea Ucrainei pentru un împrumut de 3 miliarde de dolari, scrie sursa citată.  Banii solicitați de Kiev vor fi alocați pentru implementarea reformelor. Viktor Ianukovici a anunțat cu privire la acest subiect că va cere Senatului, Congresului şi Curţii Supreme a SUA să examineze legalitatea acţiunilor administraţiei preşedintelui Barack Obama, în raport cu Ucraina.

"Nu aveţi niciun drept, în conformitate cu propriile legi, să acordaţi bani unor bandiţi", a spus liderul demis de la Kiev, cu referire la intenţia SUA.

DC News a semnalat după ce Viktor Ianukovici a fost dat jos că el continuă să fie șeful armatei ucrainene, care nu va reacționa față de forțele armate ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel