Iahtul unui oligarh ucrainean, apropiat de Putin, confiscat în Spania. Cine este Viktor Vekselberg

Iahtul unui oligarh ucrainean, apropiat de Putin, confiscat în Spania. Cine este Viktor Vekselberg / Foto: Captură video Washington Post
Iahtul unui oligarh ucrainean, apropiat de Putin, confiscat în Spania. Cine este Viktor Vekselberg / Foto: Captură video Washington Post

Iahtul de lux al oligarhului Viktor Vekselberg a fost confiscat în Spania.

Poliția a confiscat un iaht de lux în Spania, care ar fi deținut de un oligarh cu legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin. Agenții federali americani și Garda Civilă a Spaniei au percheziționat nava, care era andocată la Marina Real din portul Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare din Marea Mediterană, scrie Sky News.

Iahtul, numit Tango, este o navă de 78 de metri, potrivit unei surse din Garda Civilă. Este evaluat la 120 de milioane de dolari, potrivit Superyachtfan.com, un site web care urmărește cele mai scumpe bărci de agrement din lume.

Miliardarul Viktor Vekselberg conduce Renova Group din Moscova, un conglomerat care cu activități diverse printre care industria metalelor, minerit, tehnologie și alte active, potrivit Departamentului american al Trezoreriei. El este subiectul sancțiunilor impuse de guvernele SUA, UE și Marea Britanie.

Cine este Viktor Vekselberg 

Viktor Felixovich Vekselberg este un oligarh ruso-cipriot născut în Ucraina. Potrivit Forbes, din noiembrie 2021, averea sa este estimată la 9,3 miliarde de dolari, plasându-l pe locul 262 ca cea mai bogată persoană din lume.

Vekselberg este aproape de Kremlin, supraveghind proiecte de modernizare a economiei ruse. În aprilie 2018, Statele Unite i-au impus sancțiuni lui și altor 23 de cetățeni ruși în legătură cu anexarea Crimeei de către Rusia, confiscând oficial bunuri de până la 2 miliarde de dolari. În martie 2022, în urma invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite și-au întărit sancțiunile, iar Regatul Unit, UE și Australia au aplicat, de asemenea, sancțiuni împotriva lui Vekselberg, confiscându-i astfel bunurile și impunând o interdicție de călătorie.

Este căsătorit și are doi copii, o fiică și un fiu. Tatăl său este evreu, iar mama sa creștină. El se identifică ca multinațional și nu participă săptămânal la sinagogă sau la slujbele bisericești.

Vekselberg este de mult timp prieten și partener de afaceri al miliardarului britanic-american Leonard Blavatnik, care este apropiat de fostul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu. Vekselberg locuiește în Elveția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel