Ia o pauză de la mesajele date de pe telefon și scrie o scrisoare cuiva drag. E o zi specială. Cum se scrie corect o scrisoare

Ia o pauză de la mesajele date de pe telefon și scrie o scrisoare cuiva drag. E o zi specială. Cum se scrie corect o scrisoare / Foto: Pixabay, de hudsoncrafted
Ia o pauză de la mesajele date de pe telefon și scrie o scrisoare cuiva drag. E o zi specială. Cum se scrie corect o scrisoare / Foto: Pixabay, de hudsoncrafted

Astăzi este o zi specială în care poți face un gest drăguț scriind cuiva o scrisoare.

Fiecare zi este una specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare, relatează Agerpres.

Ziua mondială a scrisorii



Aşadar, și astăzi avem ce sărbători. Asta pentru că este Ziua mondială a scrisorii. Ziua de 1 septembrie poate fi momentul perfectă să renunți la mesajele date de pe telefon și să scrii o scrisoare cuiva drag. Cu siguranță va fi plăcut surprins de gestul tău.

Australianul Richard Simpkin a fondat Ziua mondială a scrisorii în 2014 la fosta sa şcoală din Sydney, Australia. De atunci, el vizitează şcolile din Australia pentru a organiza ateliere de scris scrisori cu elevii, potrivit profilului său de pe reţeaua Linkedin.

Atelierele îi ajută pe elevi să ia o pauză de la social media, telefoane, aplicaţii şi jocuri video şi îi învaţă să pună mâna pe creion şi să scrie scrisori. Această activitate îi ajută la eliminarea stresului, la stimularea creativităţii şi la învăţare, la îmbunătăţirea memoriei şi a bunăstării generale.

Este și o zi pentru a învăţa despre arta scrierii scrisorilor


Atelierele de scris sunt, de asemenea, excelente pentru adulţi de toate vârstele şi au fost bine primite în lumea corporatistă.

În fiecare an, la 1 septembrie, Ziua mondială a scrisorii (#WorldLetterWritingDay) încurajează oamenii din întreaga lume să pună mâna pe un stilou, să ia o bucată de hârtie şi să scrie o scrisoare. Este, de asemenea, o zi pentru a învăţa despre arta scrierii scrisorilor.

În această eră digitală a textelor scurte trimise prin SMS şi email, este aproape de neconceput să te aşezi şi să compui o scrisoare. Cu toate acestea, potrivit cercetărilor, există motive întemeiate pentru a nu renunţa cu totul la scrierea de scrisori. Între altele, aceasta este o modalitate atentă de a comunica cu cei dragi, de a consolida o prietenie sau un alt gen de relaţie importantă, poate ajuta pe cineva să ne înţeleagă mai bine perspectiva sau poziţia faţă de un anumit subiect.

Un motiv în plus pentru a scrie o scrisoare în loc de SMS sau email este că scrisul de mână ne obligă să ne gândim cu adevărat la ceea ce scriem. Mult prea des, trimitem în grabă mesaje pe email fără să ne gândim cu adevărat la impactul pe care îl au cuvintele noastre asupra destinatarului. În cazul unei scrisori scrise de mână, suntem obligaţi să fim mai atenţi la cuvintele pe care le alegem, argumentează site-ul nationaldaycalendar.com.

Cum se scrie o scrisoare

În colțul drept al părții superioare se scrie data și locul din care scriem această scrisoare. Adresa exactă nu este necesară. În mijlocul foii, după dată și adresă se scrie formula de apel, deși este acceptabil să fie scrisă și la începutul rândului. În formula de apel poți să folosești și doar majuscule (litere mari), în dependență de destinatar, precizează scriecorect.ro.

Textul / corpul este a treia parte a unei scrisori. Fiecare idee trebuie să înceapă din rând nou, cu alineat). Se apreciază atunci când oferi o scurtă descriere a scrisorii în primul alineat, în restul alineatelor se descrie într-un mod mai detaliat motivul scrisorii.

În ultimul alineat, scrisoarea trebuie să conțină o concluzie întăritoare a ideilor enunțate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel