Iași. Doctor, acuzat că scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

O femeie în vârstă de 71 de ani, fostă profesoară de limba română, spune că săptămâna trecută a trecut printr-un adevărat coşmar la Maternitatea „Elena Doamna“ din Iași.

Femeia povestește că, în urmă cu o săptămână, în timp ce se afla în cadrul unităţii medicale după ce a suferit o hemoragie severă, a fost tratată ne­corespunzător de medicul primar obstetrică-ginecologie, care îi explica medicului rezident paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru stoparea hemoragiei în timp ce „scuipa se­minţe“.

„Când a venit mâncând seminţe lângă mine, i-am spus persoanei care mă ţinea de mână şi care mă susţinea, nu mai ştiu dacă era asistentă sau nu, că eu cred că am un coşmar, că ceva nu este în ordine, pentru că nu-mi venea să cred că un medic stă şi mănâncă seminţe lângă mine. Stătea şi îi spu­nea acelei doctoriţe tinere ce să facă, în timp ce scuipa realmente seminţe în mâna stângă. După ce i-am zis că eu cred că este un coşmar, dr. Iancu a ieşit pe hol, unde se aflau ginerele şi fiica mea, şi a început să ţipe «femeile din România sunt inconştiente, vin în ultima clipă la spital, în Statele Unite ale Americii nu le primeşte nimeni dacă nu se duc la control din şase în şase luni»“, a povestit femeia.

Medicul neagă acuzațiile

„Numele dumneaei nu-mi spune nimic, au fost în ultima perioadă o mulţime de femei în vârstă cu aceste simptome, aşa că acest caz nu mi-e cunoscut, nu a ieşit cu nimic în evidenţă. Cum credeţi că aş putea eu să fac asta? În primul rând, eu nu mănânc seminţe de felul meu, că nu-mi plac, în al doilea rând, cum aş putea să fac asta în timpul serviciului? De povestit, şi eu pot să povestesc ce vreau, însă acest aspect nu are nicio legătura cu realitatea“, a precizat dr. Doina Iancu.

Pacienta spune că zilele următoare se va adresa celor de la Colegiul Medicilor, urmând să depună o reclamaţie.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor au precizat că momentan nu se pot pronunţa cu privire la cele relatate, însă după ce va fi înaintată reclamaţia cazul va fi analizat, potrivit Ziarul de Iași.

Femeia spune că totuşi a fost tratată cu blân­deţe de restul personalului, de la portari şi infirmiere până la asistente şi medicul rezident care s-a ocupat de ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel