I se cere DEMISIA Papei Francisc. Declarația care a stârnit REVOLTĂ în lume

Papa Francisc
Papa Francisc

Francezii și-au arătat revolta față de Papa Francisc după o declarație care aparent a trecut neobservată.

"Dacă trebuie să vorbim despre violența islamică, trebuie să menționez și violența creștină. În aproape toate religiile, există întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Și noi avem", a spus Papa Francisc. De aici și până a i se cere demisia nu a mai fost decât un pas.

Unii internauți au văzut acest mesaj drept unul pacifist, în timp ce alții l-au criticat vehement.

Degeaba se numesc "catolici" sau "creștini" în descrierea/biografia lor pe Twitter, rari sunt cei care au un discurs de "pace și dragoste" așa cum sugerează/vrea suveranul pontif sau chiar Biblia. Acești "unii" sunt internauții din sfera reacționară și ultraconservatoare de extremă dreaptă cu tendintț xenofobe, cunoscută sub numele de "fachosfera".

Ei au spus că nu se simt reprezentați de Papa Francisc după declarațiile făcute de acesta. Unii i-au cerut chiar demisia, lansând totodată hastag-ul #PasMonPape hashtag, scrie presa franceză.

Papa Francisc a respins duminică orice asociere între islam și terorism, spunând că și catolicii ar putea fi la fel de violenți ca și musulmanii și afirmând că Europa este pe cale să împingă o parte din tineri spre terorism.

"Nu cred că este corect să asociem islamul și violențele", a spus papa.

"În fiecare zi când deschid ziarele, văd violențe în Italia, cineva care își ucide prietena, un altul care își ucide mama vitregă, și sunt catolici botezați", a spus Francisc, vorbind într-o conferință de presă în avionul cu care se întorcea la Vatican după vizita în Polonia.

"Dacă trebuie să vorbim despre violența islamică, trebuie să menționez și violența creștină. În aproape toate religiile, există întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Și noi avem", a insistat el.

[citeste si]

Ca în mai multe intervenții în timpul călătoriei sale de cinci zile în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, papa Francisc a dat asigurări că religia nu este adevăratul motor al violenței.

"Se poate ucide la fel de bine cu vorba ca și cu un cuțit", a spus el, referindu-se aparent la ascensiunea partidelor populiste care promovează rasismul și xenofobia. "Câți dintre tinerii noștri europeni nu au fost abandonați, fără idealuri, fără loc de muncă? Atunci ei apelează la droguri, la alcool și se angajează cu grupări fundamentaliste", a estimat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel