I-a folosit, acum îi dă afară. Qatar a expulzat sute de muncitori migranţi înainte de Campionatul Mondial

Fotografie de la Yury Kim, Pexels
Fotografie de la Yury Kim, Pexels

Autorităţile din Qatar au expulzat sute de muncitori migranţi din clădirile situate în centrul Doha, în pline pregătiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal, au declarat sâmbătă rezidenţi şi muncitori, notează France Presse.

Angajaţi municipali şi agenţi au sosit miercuri seară pentru a curăţa şi închide o duzină de clădiri, la puţin peste trei săptămâni înainte de începerea Cupei Mondiale la 20 noiembrie, au explicat rezidenţii.

Zona vizată, situată în mare parte în cartierul Al-Mansura, a fost reamenajată în ultimii ani şi unii suporteri ai Cupei Mondiale vor rămâne acolo.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului, clădirile erau "nelocuibile". El a adăugat că autorităţile au acţionat în temeiul unei legi din 2010 împotriva "locuinţelor informale".

Un preaviz a fost dat ocupanţilor şi "autorităţile se asigură în continuare că oamenii sunt mutaţi într-un loc sigur şi adecvat", potrivit aceleiaşi surse.

Yunes, un şofer din Bangladesh, întâlnit la faţa locului sâmbătă dimineaţa, la trei nopţi după ce a fost evacuat din locuinţa sa, a explicat, citat de AFP, că a dormit în spatele camionetei sale pe o stradă din cartier.

Patronul sud-asiatic al unui magazin deschis 24 de ore din 24 în Al Mansura, care a asistat la evacuarea din două clădiri, a spus că majoritatea lucrătorilor nu plăteau chirie.

Migranţii - majoritatea din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Filipine şi ţări africane precum Kenya şi Uganda - reprezintă peste 80% din cei 2,8 milioane de locuitori ai Qatarului.

Qatarul a fost criticat pentru decese, răniri şi salarii neplătite muncitorilor care lucrează pe şantierele campionatului.

Însă sindicatele internaţionale spun că s-a înregistrat o ameliorare drastică a condiţiilor în ultimii ani, scrie Agerpres.

Biletele vândute pentru CM 2022 se apropie de pragul de trei milioane (FIFA)

Numărul de bilete vândute pentru Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie) se apropie de pragul de trei milioane, a anunţat luni preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat de Reuters.

Marea majoritate a biletelor, 2,89 milioane, au fost vândute în zece ţări: Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, Brazilia şi Germania, a precizat Colin Smith, directorul de operaţiuni al Cupei Mondiale din cadrul FIFA, cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Doha.

În prezent, există fie o disponibilitate scăzută, fie deloc pentru meciuri, a mai spus Smith.

Infantino, adresându-se audienţei conferinţei într-un videoclip înregistrat, a spus că 240.000 de pachete de ospitalitate au fost vândute pentru turneul final, astfel că în Qatar s-a înregistrat cel mai de succes program de ospitalitate dintotdeauna.

Biletele de ospitalitate, care permit accesul la saloanele de lux de pe stadioane, cu acces nelimitat la băuturile alcoolice, costă peste 34.300 dolari de persoană pentru meciurile din semifinale şi finală, conform site-ului FIFA.

Qatarul, cea mai mică ţară care va găzdui un Mondial, se pregăteşte pentru circa 1,2 milioane de vizitatori în timpul turneului final, primul care va avea loc într-o ţară din Orientul Mijlociu.

Se aşteaptă ca mii de fani să se cazeze în ţări vecine, precum centrul turistic al Emiratele Arabe Unite, şi să zboare la Doha pentru meciuri, din cauza numărului limitat de locuri de cazare în Qatar.

Directorul general al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar, Yasir Al Jamal, a declarat în conferinţa de presă că două milioane de nopţi în camere de hotel au fost vândute şi s-au adăugat 30.000 de camere suplimentare pentru a-i găzdui pe cei care cumpără bilete în ultimul moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel