I-a făcut cinste cu o cafea. În schimb, l-a înjunghiat în zona inimii. Agresorul fusese GRAȚIAT după o altă tentativă de OMOR

foto cu caracter ilustrativ pixabay
foto cu caracter ilustrativ pixabay

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Aiud a primit o sentință de 8 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Fapta a avut loc în 21 februarie 2020, bărbatul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un bar din localitate. ”În fapt, s-a reţinut că, la data de 21 februarie 2020, în jurul orelor 21:10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un local din localitatea Aiudul de Sus, inculpatul a lovit un bărbat cu un briceag în zona inimii, cauzându-i o plagă înjunghiată precordială, care necesită un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. În vremea regimului comunist, A. Vasile a mai comis o tentativă de omor, dar nu şi-a executat toată pedeapsa deoarece a primit o graţiere şi a ieşit mai devreme din închisoare, scrie ziarulunirea.ro

După ce i-a oferit o cafea, l-a înjunghiat

”La un moment dat, în timp ce persoana vătămată venea de la tejgheaua barului cu băutura comandată şi după ce în prealabil îi oferise şi inculpatului o cafea, cafea pe care acesta nu a refuzat-o, inculpatul s-a ridicat de la masă, a scos din buzunar un briceag cu lama de 85 mm lungime şi 20 mm lăţime, şi a lovit-o pe aceasta cu lama briceagului în zona inimii, cauzându-i o plagă înjunghiată precordială. Persoana vătămată a ieşit în faţa barului, iar celelalte persoane prezente au fugit în faţa barului, de frică. Persoana vătămată a aşteptat ambulanţa în faţa barului, de unde a fost preluată şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind internată cu diagnosticul plagă prin înjunghiere precordială, agresiune”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Agresorul a afirmat că l-a înjunghiat pe bărbat de teamă

Audiat în cursul urmăririi penale, agresorul a recunoscut şi regretat faptele pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, însă a susţinut că a aplicat victimei lovitura cu briceagul întrucât îi era teamă de aceasta. ”Susţinerea inculpatului nu poate fi primită, argumentat de împrejurarea, pe de o parte că martorii audiaţi în cursul urmăririi penale şi ulterior în cursul cercetării judecătoreşti au confirmat persoana vătămată nu a adoptat vreo atitudine de natură a stârni temerea inculpatului, iar pe de altă parte, inculpatul a fost cel care a generat o stare de temere în cadrul localului”, a susţinut magistratul de la Tribunal.

A. Vasile a primit 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor calificat, 6 luni pentru portul fără drept de obiecte periculoase şi tot 6 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 8 ani 2 luni după gratii. Instanţa a dispus confiscarea unui cuţit tip briceag, cu lungimea de 19,5 cm, aflat la Camera de Corpuri Delicte de la grefa Tribunalului Alba. Bărbatul este în arest preventiv de la momentul reținerii, în februarie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel