Hypermarketuri amendate cu aproape jumătate de milion de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi de aproape jumătate de milion de lei pentru 23 de magazine din Oltenia. 

ANPC a verificat operatorii economici din domeniul hypermarketuri-supermarketuri, mai exact la 23 de magazine ale acestora unde au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei, dar șii 12 avertismente.

La acestea s-au adaugat diverse măsuri complementare de remediere a neregulilor constatate, încetare a practicilor incorecte, opriri temporare de la comercializare a produselor care prezentau diverse nereguli de etichetare sau opriri definitive de la comercializare cu retragere din circuitul consumului uman a produselor cu termen de valabilitate depășit, nedepozitate în condițiile indicate de producator.

Ce nereguli au fost găsite?

”Îi asigurăm pe cetățeni că, la fel ca până acum, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care nu tolereaza nicio abatere de la prevederile legale, va monitoriza permanent piața și se va asigura de respectarea drepturilor consumatorilor, iar operatorii economici sancționați se vor afla în continuare sub supravegherea comisarilor noștri”, au declarat reprezentanții ANPC. 

Inspectorii au găsit mai multe problme la operatorii economici, printrea acestea se numără și vânzarea unor produse cu termen de valabilitate depășit, afișarea la raft a unei țări de proveniență, alta decât cea reală. Comercializarea preparatelor din carne, diverse sortimente, într-un spaâiu frigorific care prezenta pete de rugină, urme de lichid colorat, posibil sânge, precum și depuneri diverse.


Vezi și: 

ANM, prognoza meteo pe o lună. Vremea de Mărțișor și 8 Martie

Ester Peony, câștigător Eurovision România. Vaida și Trăistariu, nemulțumiri după finală. Ce s-a întâmplat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel