Hunedorenii votează printr-un soft care împiedică votul multiplu

tastatura
tastatura

Un soft care împiedică votul multiplu este folosit în premieră, exceptând Capitala, la alegerile din Colegiul nr.3 Hunedoara.

Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara, care au loc duminică în 23 de localităţi, sunt supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care împiedică votul multiplu.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, softul a fost instalat pe calculatoarele din cele 133 de secţii de votare, existând şi un cititor de date, în acest mod fiind împiedicat votul multiplu.

"Softul este instalat pe fiecare calculator din fiecare secţie de votare. Aici există şi câte un cititor de date, asemănător cu cititoarele de carduri din magazine. Cartea de identitate a alegătorului este trecută prin el, iar datele se înregistrează. Datele introduse vor arăta dacă o persoană încearcă să îşi exercite votul de mai multe ori sau dacă este dintr-o altă zonă decât cea unde au loc alegerile şi nu are drept de vot", a declarat prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, citat de Medifax.

Potrivit acestuia, calculatoarele din secţiile votare au fost luate de la primării şi şcoli.

"Doar trei secţii de votare nu au internet, astfel că datele vor fi transmise telefonic call-center-ului de la Prefectura Hunedoara", a adăugat prefectul.

Acesta susţine că datele de pe buletinele de identitate vor fi introduse manual.

Secţiile de votare s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fără iincidente, singura problemă fiind lipsa curentului electric în opt locaţii, unde însă defecţiunile au fost imediat remediate, înaintea începerii procesului electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel