Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine scăpat accidental din locuinţă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un copil în vârstă de 3 ani, din oraşul Lupeni, judeţul Hunedoara a ajuns miercuri seara la spital, după ce a fost muşcat de mai multe ori, la un picior, de un câine ce a scăpat accidental dintr-un apartament, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara. 

Micuțul se afla în zona blocului în care locuiește, împreună cu unul dintre părinți, în momentul în care a fost mușcat de un câine.

„Minorul a fost transportat, în stare stabilă, la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate, el prezentând multiple muşcături superficiale în zona membrului inferior drept”, menționează sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, din primele cercetări se pare că animalul ar fi fost scăpat accidental dintr-un apartament de către un bărbat care îl avea în grijă, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a unui atac canin. Ancheta continuă în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii faptei şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

VEZI ȘI: Cum să supraviețuiești unei haite de câini agresivi? Sfaturi de la un poliţist care a salvat de la moarte un om, într-o situație similară

Un polițist cu 25 de ani de experiență în dresajul şi comportamentul canin şi coordonator al singurei echipe operative canine din Poliţia Română a oferit mai multe sfaturi de supraviețuire în situații critice.

Felul în care reuşeşti să îţi păstrezi calmul şi să ştii ce nu trebuie să faci niciodată atunci când te atacă un câine îţi poate salva viaţa, a declarat, pentru Agerpres, poliţistul Gabriel Nicolae Ivanov, specializat de aproape 25 de ani în dresajul şi comportamentul canin şi coordonator al singurei echipe operative canine din Poliţia Română.

Echipa operativă canină este la Sibiu, iar Gabriel Nicolae Ivanov este cel care în urmă cu doi ani, în februarie 2021, a salvat viaţa unui bărbat sfâşiat de o haită de câini, pe un câmp de lângă localitatea Poplaca.

Decesul femeii din Bucureşti sfâşiată de câini a atras atenţia din nou asupra faptului că este important să ştim cum să ne comportăm cu câinii pe care nu îi cunoaştem.

În urmă cu doi ani, Ivanov a salvat viaţa unui bărbat, atacat de 12 câini pe un câmp din localitatea Poplaca, învecinată cu municipiul Sibiu. O vecină a filmat cu telefonul mobil intervenţia poliţistului şi imaginile au devenit virale pe Internet.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cum-sa-supravietuiesti-unei-haite-de-caini-agresivi-sfaturi-de-la-un-politist-care-a-salvat-de-la-moarte-un-om-intr-o-situatie-similara_903556.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel