Hunedoara: Şofer de microbuz, amendat cu aproape 10.000 lei pentru că transporta ilegal elevi la o şcoală în Simeria

Şoferul unui microbuz, care transporta ilegal elevi la o şcoală din oraşul Simeria, a fost amendat miercuri cu 9.580 de lei de către poliţiştii rutieri, după ce, la o verificare în trafic, s-a constatat că nu avea documente pentru tipul de serviciu prestat, iar autovehiculul pe care-l conducea avea anvelopele uzate mai mult decât este acceptat de normele legale în vigoare.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, prelua cu microbuzul elevii din satele învecinate oraşului Simeria şi-i aducea la şcoală, contra-cost, fără să îndeplinească toate condiţiile prevăzute de legislaţie pentru această activitate.

În microbuzul cu 18 locuri ce a fost oprit miercuri de poliţişti se aflau 12 elevi care mergeau la un liceu din Simeria, fiecare dintre aceştia plătind câte 2 lei pentru transport. 'În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţine niciun document legal pentru tipul de transport efectuat, iar microbuzul respectiv avea anvelopele uzate peste limita admisă de lege', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Pentru faptele constatate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.580 lei şi au suspendat dreptul de utilizare al vehiculului, ridicând plăcuţele cu numerele de înmatriculate şi certificatul de înmatriculare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel