Hunedoara: Şapte turişti cehi, salvaţi din Retezat după o intervenţie de aproximativ 10 ore

Şapte turişti cehi, care au rămas blocaţi cu patru maşini de teren în Munţii Retezat, au fost salvaţi de jandarmii montani după ce au cerut ajutor la numărul de urgenţă 112, a informat, miercuri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara. 

Evenimentul a fost semnalat autorităţilor de o persoană din cadrul Ocolului Silvic Râu de Mori, care a relatat că turiştii cehi se află în zona Râului Şes, un loc greu accesibil din Munţii Retezat.

'Pentru căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor rătăcite s-a constituit o echipă de intervenţie formată din şase jandarmi montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Râu de Mori, Nucşoara şi Vaţa de Jos', a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Simona Fodoca.

Potrivit acesteia, echipa de intervenţie a ajuns la cele şapte persoane marţi după-amiază, în jurul orei 15,30, iar misiunea de salvare s-a încheiat după aproape 10 ore. După ce au constatat că turiştii nu au probleme de sănătate, jandarmii montani au deblocat autovehiculele rămase împotmolite, apoi i-au îndrumat pe aceştia spre o pensiune din localitatea Brazi, în comuna Râu de Mori, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel