Hunedoara: Peste 100 de hectare de teren şi pădure, distruse de incendiile de vegetaţie uscată

Peste 100 de hectare de terenuri agricole şi 10 hectare de litieră de pădure din judeţul Hunedoara au fost distruse, în ultimele două săptămâni, de incendiile de vegetaţie uscată cauzate de oamenii care au dat foc miriştilor pentru a-şi elibera suprafeţele ocupate de resturile vegetale rămase după strângerea recoltelor.

Conform datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în ultimele 14 zile pompierii au fost chemaţi să intervină pentru limitarea propagării şi stingerea a 47 de incendii de vegetaţie uscată de pe raza a 31 de localităţi.

"În total, au fost afectate aproape 100 hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Pentru stingerea incendiilor s-a acţionat cu echipamente specifice acestui tip de intervenţie, iar acolo unde terenul a permis s-a acţionat cu autospecialele cu apă şi spumă. Incendiile de vegetaţie uscată au afectat şi aproximativ 10 hectare de litieră de pădure în localităţile Cozia şi Cărmăzăneşti", se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, remis marţi AGERPRES.

Cel mai probabil, incendiile de vegetaţie uscată au fost generate de folosirea flăcării deschise în vederea igienizării terenurilor agricole, apreciază pompierii militari.

ISU Hunedoara reaminteşte că pentru arderea resturilor de vegetaţie uscată este obligatorie deţinerea unui permis de lucru cu foc, obţinut după informarea autorităţilor locale despre modul în care vor fi curăţate suprafeţele de teren.

Amenda pentru nerespectarea prevederilor legale se pedepseşte cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel