Hunedoara: Drumul spre staţiunea Parâng ar putea fi gata mai devreme cu un an

Modernizarea drumului judeţean care face legătura între Cabana Rusu din Petroşani şi staţiunea Parâng ar putea fi gata în luna octombrie, mai devreme cu un an faţă de graficul stabilit pentru lucrări, a declarat miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, în urma unei vizite efectuate pe şantierul investiţiei. 

Potrivit estimărilor de la faţa locului, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70%, ceea ce va permite ca până la venirea iernii drumul să fie practicabil. Din octombrie se va continua cu marcajul drumului şi cu o serie de lucrări de protecţie a drumului, acestea estimându-se că vor fi gata anul viitor. 'Acest proiect al CJ Hunedoara este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrurile s-au îmbunătăţit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie (aprilie 2020, n.red.) o serie se lucrări de protecţie a drumului şi de marcaje', a spus preşedintele CJ Hunedoara.  La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a dat asigurări că CJ Hunedoara va finanţa continuarea lucrărilor şi dincolo de pilonul 17, punctul final din proiect, astfel încât drumul să fie modernizat până în zona Şcolii Sportive din Parâng cu fonduri de la bugetul judeţului.

'După schimbarea conducerii de la această lucrare, împreună cu colegii din CJ Hunedoara am văzut progrese vizibile. În procent de 80% lucrurile se vor rezolva. Avem în vedere o nouă investiţie din bani proprii, de la pilonul 17 până la Şcoala Sportivă. Drumul nu poate rămâne neterminat, vom scoate la licitaţie lucrarea de continuare a proiectului', a declarat Avram. 

Sectorul din drumul judeţean care urcă în staţiunea Parâng şi care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lăţimea părţii carosabile este de 4 m. Conform proiectului, de-a lungul drumului se vor realiza 4,5 km de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 km de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1,2 km de ziduri de sprijin din gabioane, 2,5 km de parapeţi de siguranţă. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel