Hunedoara: Lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor nu vor afecta vizitele turiştilor

Lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor din Hunedoara, un proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, se vor desfăşura în aşa fel încât să afecteze cât mai puţin vizitele turiştilor care intenţionează să vadă acest monument istoric medieval, finalul acestora fiind stabilit pentru sfârşitul lunii august 2021.

'Lucrările de restaurare se vor desfăşura secvenţial şi vor viza câte un palat în parte. Vizitarea castelului se va face cu unele restricţii în funcţie de zonele în care se lucrează şi doar atât cât se lucrează', a declarat miercuri directorul Castelului Corvinilor, Sorin Tincu, cu prilejul unei vizite de documentare organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Ordinul de începere a lucrărilor de restaurare la Castelul Corvinilor a fost emis, iar constructorul a început organizarea de şantier şi a adus o parte din echipamentele necesare. În cadrul proiectului sunt vizate componente importante ale castelului, cum sunt Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Vechi de Poartă, Turnul Alb sau fântâna legendară. 'În toate aceste zone vor fi intervenţii pe structură, de consolidare, vor fi intervenţii pe tencuieli, pe unele suprafeţe pictate, dar vor fi şi reamenajate etaje ale unor spaţii dispărute astăzi.

Mă refer, în primul rând, la Turnul Alb, a cărui structură interioară din lemn este dispărută în urma unui incendiu din 1854 şi care va fi reconstruită. Acest fapt va duce la apariţia unor noi spaţii de vizitare, dar şi la un circuit de vizitare coerent', a explicat directorul Muzeului Castelul Corvinilor. Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul REGIO 2014-2020.

'Este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană prin REGIO 2014-2020, implementat în Regiunea Vest. Este un proiect complex, în valoare de 22 milioane lei, din care mai bine de 21 milioane lei reprezintă finanţări nerambursabile', a precizat reprezentanta ADR Vest, Alina Strugariu. Constructorul a anunţat că primele intervenţii vizate pentru această iarnă sunt la Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, lucrările la aceste obiective urmând să fie finalizate până în primăvara anului viitor pentru a putea fi vizitate de turişti în sezonul de vârf. Termenul de finalizare a întregului proiect este 31 august 2021. În acest an, Castelul Corvinilor a fost vizitat de aproape 375.000 de turişti, estimându-se că numărul acestora va creşte până la 400.000 la sfârşitul anului în curs, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel