Invenţie utilă pentru maşina ta

O husă specială, realizată de un grup de studenţi de la Facultatea de Inginerie Hunedoara (FIH), va permite şoferilor să elimine clasicele cartoanele de la radiator.

O husă specială, realizată de un grup de studenţi de la Facultatea de Inginerie Hunedoara (FIH), coordonaţi de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, va permite şoferilor să elimine clasicele cartoane sau folii din plastic ce sunt montate în zilele geroase în faţa radiatorului unei maşini, prototipul acesteia urmând să fie prezentat la ediţia din acest an a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Manifestarea se va desfăşura în perioada 22 - 26 noiembrie, la Bucureşti, la complexul expoziţional Romexpo, fiind organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Denumită Smart Clima Cover (SCC-SW), husa realizată de studenţi este capabilă să permită circulaţia aerului spre motor la un debit variabil, în aşa fel încât în zilele geroase debitul să fie redus automat. În schimb, pe caniculă volumul de aer spre compartimentul motor creşte odată cu temperatura şi asigură o răcire corespunzătoare a acestuia.

"Pe timp de iarnă, pentru a preveni pătrunderea aerului foarte rece la compartimentul motor, mulţi şoferi apelează la improvizaţii cum sunt cartoanele sau pungile din plastic montate în faţa radiatorului. Există situaţii în care aceste improvizaţii sunt uitate în faţa radiatorului maşinii, ceea ce dăunează motorului şi se soldează cu defecte majore, cum ar fi griparea sau supraîncălzirea acestuia. Husa SCC-WS elimină aceste inconveniente', a declarat marţi, pentru Agerpres, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.

Astfel, sunt evitate incidentele cum ar fi distrugerea radiatorului sau supraîncălzirea motorului, în paralel cu optimizarea consumului de carburant, în funcţie de sezon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel