Mănăstirea Prislop, mormântul lui Arsenie Boca, drum modernizat

Drumul judeţean care urcă spre Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, a fost finalizat şi va fi inaugurat vineri.

Drumul judeţean care urcă spre Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, a fost finalizat şi va fi inaugurat vineri, lucrările de modernizare fiind finanţate de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

"Lucrările la acest drum au început în anul 2015, dar au debutat cu stângul. Am preluat coordonarea acestui proiect în primăvara acestui an şi am reuşit să respectăm termenul stabilit pentru finalizarea drumului", a declarat joi, pentru Agerpres, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

El a arătat că drumul poate fi asimilat, din punct de vedere al facilităţilor şi dimensiunilor, ca unul naţional, pe lungimea sa fiind efectuate mai multe lucrări de lărgire a carosabilului. De asemenea, pe o porţiune cu pantă abruptă a fost construită o bandă de urcare pentru maşini, dar şi locuri de parcare suplimentară.

Reabilitarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcaşul de cult fiind adesea îngreunat, în trecut, din cauza lăţimii insuficiente a carosabilului. Potrivit proiectului, modernizarea drumului a început din DN 66, în localitatea Bretea Strei, şi a continuat prin satele Silvaşu de Jos şi Silvaşu de Sus, până la Prislop.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel