Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: Apă și canalizare în Afumați, Găneasa și Snagov

Hubert Thuma semnănd contractul de investiții cu Marcel Boloș, ministrul  Investițiilor și Proiectelor Europene
Hubert Thuma semnănd contractul de investiții cu Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Am semnat, în prezența ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, contractele de finanțare pentru apă și canalizare în Afumați, Găneasa și Snagov, anunță președintele PNL al Consiliului Județeran Ilfov. 

"Asta înseamnă că Uniunea Europeană ne va da bani pentru cele trei localități: 245 de milioane de lei pentru Afumați și Găneasa și 246 de milioane de lei pentru Snagov. Adică, în jur de 100 de milioane de euro.

Peste 16.000 de oameni vor beneficia de alimentare cu apă și aproape 12.000 vor avea canalizare, în Afumați și Găneasa. În Găneasa, proiectul depus de Apă-Canal Ilfov vizează localitățile Găneasa, Mora Domnească și Cozieni. Săpăturile ar trebui să înceapă anul viitor. Primăria Găneasa a depus proiect separat pentru Piteasca și Șindrilița, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Iar la Snagov, aproape 10.000 de oameni vor beneficia de apă și canalizare.

Și încă o veste bună: am reușit să-i smulg ministrului Ioan Marcel Boloș promisiunea că va căuta soluții de finanțare și pentru colectarea apelor pluviale. Îi mulțumesc ministrului pentru buna colaborare și pentru deschiderea către Ilfov, un județ pe care îl numește „beneficiar strategic pe POIM - programul european pentru infrastructură mare”!

Odată cu implementarea proiectelor semnate astăzi, peste 60% din populația județului Ilfov va beneficia de apă și canalizare. Vă reamintesc, în județ se mai află în implementare, tot pe bani europeni, un proiect pentru apă și canalizare în 20 de localități, în valoare de 419 milioane de euro", precizează Hubert Thuma.

Mai multe detalii, aici: https://bit.ly/3AB1g51

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel