Huawei și ZTE, interzise de Casa Albă, din 2019

Huawei
Huawei

Preşedintele Donald Trump intenţionează să emită la începutul anului viitor un ordin executiv declarând o urgenţă naţională ce ar interzice companiilor din Statele Unite să utilizeze echipamentele de telecomunicaţii fabricate de firmele chineze Huawei şi ZTE.

Potrivit Reuters, acesta ar fi ultimul pas al administraţiei Trump de a interzice pe piaţa americană Huawei Technologies Cos Ltd şi ZTE Corp, două dintre cele mai mari companii de echipamente de telecomunicaţii chineze. Statele Unite susţin că cele două companii lucrează pentru guvernul chinez şi echipamentul lor ar putea fi folosit pentru a-i spiona pe americani.

În virtutea ordinului executiv, a cărui emitere este luată în considerare de peste opt luni şi ar putea avea loc chiar în ianuarie, Departamentul Comerţului va bloca achiziţionarea de către companiile din Statele Unite a echipamentelor de telecomunicaţii produse de companii străine ce prezintă riscuri semnificative pentru securitatea naţională, au declarat surse din cadrul administraţiei şi industriei telecomunicaţiilor.

Deşi este puţin probabil ca acest ordin să numească explicit Huawei sau ZTE, potrivit unei surse, este de aşteptat ca responsabili din sectorul comercial să îl interpreteze ca o autorizaţie de limitare a achiziţiei echipamentelor produse de cele două companii. Potrivit mai multor surse, textul ordinului executiv nu a fost finalizat.

Huawei şi ZTE nu au răspuns solicitărilor de a face comentarii. Ambele companii au respins în trecut acuzaţiile că produsele lor sunt utilizate pentru a spiona. Şi Casa Albă a refuzat să exprime o poziţie oficială pe acest subiect, adaugă Reuters.

Vezi și: Director Huawei, arestat. Trump dorește să stingă 'furia Chinei'

Huawei. Scandal diplomatic, China convoacă ambasadorul SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel