Huawei s-ar afla sub controlul Armatei Populare Chineze

O acuzație gravă a fost lansată de Administrația Trump în ceea ce privește producatorul de echipamente telecom Huawei Technologies si furnizorul de echipamente pentru supraveghere video Hikvision, care ar fi deținute sau controlate de armata chineză.

Cele doua companii au fost  de anul trecut plasate de  SUA  pe o listă neagră a relațiilor comerciale, fiind considerate o amenințare pentru securitatea națională. Totodata, administrația Trump a derulat o campanie internațională, încercând să convingă aliații SUA să excludă Huawei din rețelele 5G.

Pe lista alcătuita anul trecut de Departamentul Apărarii se află în total 20 de companii. Alaturi de Huawei se regăsesc China Mobile Communications Group și China Telecommunications Corp, precum și producătorul de avioane Aviation Industry Corp of China.

Depatamentul Apărării a fost mandatat în baza unei legi din 1999 să alcătuiască o listă cu companiile militare chineze active în Statele Unite ale Americii, inclusiv cu cele deținute sau controlate de Armata Populară Chineză, firme cu activitate de producție, comerț sau export.

Includerea pe aceasta listă nu implică de la sine penalizarea firmelor în cauză, dar legea oferă președintelui Trump posibilitatea de a impune sancțiuni ce ar putea include instituirea unui sechestru asupra proprietăților deținute de firme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel