Huawei a avut cea mai mare creștere de vânzări la gageturi inteligente

Volumul vânzărilor de gadgeturi wearable, smartwatch-uri şi brăţări inteligente Huawei a crescut cu 282,2%, în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ceea ce plasează producătorul chinez pe locul 1 mondial pe acest segment, înaintea Samsung şi Xiaomi, arată datele publicate de International Data Corporation (IDC).

În privinţa cotei de piaţă pe acest tip de produse, americanii de la Apple ocupă prima poziţie - cu un procent de 25,8%, faţă de 26,8% în T1 din 2018. Pe locurile următoare se clasează Xiaomi (13,3% cotă de piaţă), Huawei (10%), Samsung (5,9%) şi Fitbit (5,9%).

Potrivit sursei citate, pe piaţa gadgeturilor purtate la încheietura mânii, Huawei a înregistrat cea mai mare creştere anuală, de 213%, depăşind alţi producători, precum Xiaomi, Apple, Fitbit şi Samsung.

În topul primilor cinci producători de gadgeturi purtate la încheietura mâinii, în funcţie de volumul vânzărilor, conduce Xiaomi - cu 5,3 milioane de unităţi, urmată de Apple - cu 4,6 milioane exemplare, Huawei (3,9 milioane), Fitbit (2,9 milioane) şi Samsung (2 milioane). Restul competitorilor au totalizat 12,5 milioane de unităţi.

Totodată, în ierarhia referitoare la cota de piaţă pe acelaşi segment de produse, podiumul este ocupat în ordine de Xiaomi (16,9%), Apple (14,8%) şi Huawei (12,5%).

Huawei a fost plasată, în luna mai a acestui an, de Washington pe o listă de companii suspecte cărora entităţile americane nu le pot vine echipamente tehnologice. Administraţia Trump afirmă că echipamentele Huawei pot fi utilizate de serviciile de informaţii din China pentru a spiona comunicaţiile altor ţări.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, este un fost soldat în armata chineză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel