HotNews sprijină regimul Băsescu pe bani de la Guvern:268.360 de euro, virate prin Regio către Dan Tapalagă

dan-tapalaga
dan-tapalaga

O informație de ultimă oră dezvăluie că site-ul HotNews, oficina de web a lui Traian Băsescu şi a PDL, a beneficiat de fonduri europene, pentru achiziționarea de echipament IT și construirea sit-ului. Mai pe înțelesul tuturor, Dan Tapalagă și-a făcut treaba   din bani proveniţi de la bugetul UE. Adică şi din banii cetăţenilor români! Căci nu trebuie să uităm că şi România e contribuitor net la bugetul Uniunii Europene.

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că site-ul condus de Dan Tapalagă (fost consilier al Monicăi Macovei şi feroce băsist) este aservit locatarului din Palatul Cotroceni. De câte ori trebuie executat vreun opozant al lui Traian Băsescu,  DNA-ul, Parchetul General, ANAF-ul sau ANI livrează de urgenţă la HotNews (pe surse, desigur ) "gloanţele" cu care trebuie executat opozantul cu pricina. Sute de file din dosarele DNA, cu interceptări telefonice ale politicienilor din Opoziţie, filmuleţe regizate de şeful procurorilor DNA sau ştiri pe surse de la ANAF despre jurnaliştii care nu-l iubesc pe Traian Băsescu, toate acestea le găsim din belşug pe HotNews. Şi nu de azi de ieri, ci de vreo cinci ani încoace, scrie cotidianul.ro.

Cotidianul.ro a intrat în posesia unui document care arată cât se poate de clar că HotNews SRL a primit suma de 978.038,02 lei (adică 268.360 euro), prin Programul Regio, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru un proiect de "Jurnalism inovator în regiunea de dezvoltare Bucureşti- Ilfov ". Fantezistul proiect al oficinei prezidenţiale a fost început în timpul ministeriatului lui Vasile Blaga (în martie 2009) .

Contactat de către redacția Cotidianului, Dan Tapalagă, redactorul-șef de la HotNews a început să se bâlbâie, să dea din colţ în colţ atunci când i-a fost  adresată o întrebare despre proiectul lor finanţat din banii Ministerului Dezvoltării.

Iniţial, Tapalagă ne-a declarat că "nu ştiu absolut nimic despre o chestie de genul ăsta" şi ne-a indicat să luăm legătura cu ai săi colegi de la departamentul Administrativ, întrucât el se ocupă "doar de conţinutul editorial al site-ului şi nimic mai mult", scrie mai departe cotidianul.ro.. La nici o jumătate de oră de la răspunsurile speriate de bombe ale redactorului-şef de la HotNews, domnul în cauză ne-a sunat înapoi pentru a ne informa că "ah, mi-am amintit despre ce e vorba. Da, aşa este, aveţi dreptate. Noi am avut un proiect finanţat prin Regio. Ştiţi, chiar şi pe uşile redacţiei noastre există afişe despre proiectul nostru finanţat prin Programul Operaţional Regio", a declarat acesta.

Mai multe date despre ce a fost vorba exact în acest proiect vă poate furniza colegul meu Andrei Voinarovschi, cel care s-a ocupat îndeaproape de proiectul nostru cu Regio", a spus Tapalagă, care părea a-şi fi recăpatat între timp un ritm normal al respiraţiei.

L-am sunat, scriu redactorii de la cotidianul.ro,  şi pe cel la care ne-a trimis Dan Tapalagă şi nu mică ne-a fost surpriza să aflăm că "jurnalismul inovator" care făcea obiectul proiectului contractat de HotNews şi plătit cu bani europeni consta de fapt în achiziţionarea de echipament IT şi software pentru construirea site-ului HotNews, în forma pe care o are la ora actuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel