Hoții care i-au lăsat pe Thiago Silva și Choupo-Moting fără milioane de euro au fost condamnați

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Hoții care i-au tâlhărit pe fotbaliștii Thiago Silva și Choupo-Moting au fost condamnați la închisoare.

O grupare de hoți a fost închisă de autoritățile franceze pentru o serie de spargeri date în casele vedetelor din Hexagon. Mai mulți bărbați și o femeie au fost acuzați pentru că au vizat proprietățile private ale unor persoane importante din Paris cum ar fi fotbalistul Thiago Silva, în 2018 și 2019, transmite BBC. Aceștia au reușit să pună mâna pe bijuterii de 4,2 milioane euro.

Autoritățile sunt de părere că gruparea a escaladat pereții exteriori ai clădirilor și au pătruns în proprietăți prin ferestre. Investigatorii au descoperit ulterior obiecte furate și o listă cu potențiale ținte în timpul unor percheziții dintr-un apartament din Paris, fapt ce a dus la luarea în custodie a hoților în 2019.

Condamnările sunt cuprinse între unu și șase ani de închisoare

Miercuri, pârâții cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, au fost condamnați la închisoare. Perioadele variază de la unu și șase ani, iar cele mai aspre pedepse au fost aplicate lui Abdelazim G. și Mohamed S. Cel din urmă a fost poreclit „pisica” pentru că era extrem de priceput la cățărare. Acesta a mai fost condamnat și pentru o armă de foc găsită în mașina sa.

Ceilalți cinci infractori au fost condamnați pentru complicitatea la spargeri, în timp ce femeia din grupare a primit 18 luni cu suspendare pentru ascunderea de obiecte furate și posesie de armă. Un avocat al lui Abdelazim G. a spus pentru Le Figaro că clientul său a fost motivat de impresia „banilor făcuți ușor”, însă își regretă faptele.

Cine au fost păgubiții lor

Principalele ținte ale tâlharilor au fost jucătorii de fotbal de la Paris Saint-Germain. Atacantul Maxim Choupo-Moting juca în meciul de UEFA Champions League cu Liverpool în noiembrie 2018 când i-au fost furate bunuri de 600.000 euro din casă. La scurt timp, căpitanul de atunci al lui PSG, Thiago Silva, s-a întors acasă dintr-un meci de Ligue 1 și a descoperit că-i lipsesc bunuri de 1,2 milioane euro. Alte victime au fost rapperul francez Booba, realizatorul TV Patrick Sebastien, bucătarul Jean-Pierre Vigato și un saudit care a rămas anonim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel