SECRETUL celui mai renumit hotel din România. A devenit monument istoric

Renumita stațiune Băile Govora din județul Vâlcea adăostește multe clădiri de epocă, care reprezintă o deosbită importanță pentru arhitectura României. 

Stațiunea Băile Govora deține foarte multe clădiri de epocă, însă foarte multe dintre ele sunt lăsate în paragină, iar altora li s-a readus strălucirea de pe vremuri, anunță antena3.ro. Printre celebrele clădiri se numără și Hotel Palace, un monument istoric care are 365 de uși și ferestre. 

După mai bine de un secol, Hotelul Palace reprezintă simbolul stațiunii Băile Govora. Pe vremuri, era una dintre cele mai revoluționare clădiri din cadrul Europei. În urma unui proiect de reabiliare pe fonduri europene, acesta și-a recăpătat frumusețea de altă dată. 

Acest hotel are și un ”frate geamăn”, în Elveția

Acest hotel s-a numărat printre primele construcţii din beton, la aceste dimensiuni. Hotelul era căutat atât de protipendada bucureşteană cât şi de cea pariziană. Palace-ul a fost dotat cu mobilă din lemn de tei, candelabre de bronz şi oglinzi de cristal. În baza de tratament au fost aduse aparate de mecanoterapie, construite la începutul secolului trecut în Germania, aparate care s-au păstrat în bună stare şi care pot fi văzute şi astăzi într-una din sălile de tratament.

Hotel Palace a fost inițial un hotel sezonier, care nu avea sistem de încălzire şi care se deschidea la 15 mai, pentru a fi închis la 15 septembrie. Construcţia a costat 1.308.420 de lei şi 61 de bani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel