Hotărâre drastică a Israelului, care tulbură apele în Orientul Mijlociu

Israelul a decis să suspende negocierile de pace cu Palestina ca răspuns la guvernul de uniune națională alcătuit de Fatah cu gruparea islamică Hamas, potrivit presei israeliene.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu a refuzat să comenteze aceste informații, conform Reuters. 

Decizia pune capăt unei inițiative a Statelor Unite ale Americii care durează de nouă luni.

Cabinetul de Securitate al Israelului a decis cu unanimitate să rupă contactul cu Palestina în cadrul unei întâlniri de cinci ore. Hotătârea a fost anunțată printr-un comunicat trimis jurnaliștilor, conform AP.

Israelul a hotărât să impună și sancțiuni economice Autorității Palestiniene, care controlează parțial West Bank-ul ocupat de israelieni.

Principalele puncte de conflict în problema israelo-palestiană sunt crearea unui stat palestinian, trasarea granițelor statului palestinian, statutul Ierusalimului, situația refugiaților și controlul resurselor de apă.

Citește și: Israelul rupe tăcerea în cazul crizei din Ucraina


Israelul este furios din cauza guvernului de uniunie națională format de Fatah cu Hamas, anunțat miercuri de președintele palestinian Mahmoud Abbas. 

Statele Unite ale Americii și Israelul consideră că Hamas este o grupare teroristă.

Benjamin Netanyahu a concluzionat tăios, miercuri, că Palestina a ales să se unească cu o grupare teroristă în detrimentul păcii cu Israelul.

"În loc să aleagă pacea, Abu Mazen (Mahmoud Abbas) a făcut o înțelegere cu organizația teroristă și criminală care vrea distrugerea Israelului", a declarat Netanyahu, citat de ziarul The Times of Israel.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a reușit să-i aducă pe israelieni și palenstinieni masa negocierilor după trei ani de pauză. Oficialul american a depus eforturi diplomatice imense pentru a rezolva litigiul politic din Orientul Mijlociu. Până în ianuarie anul acesta, Kerry zburase la Ierusalim de 11 ori, în timp ce predecesorul său, Hillary Clinton, a avut de doar patru ori această inițiativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel