Hotărâre de Consiliu Local: 1.300 de lei, adopția unui câine la distanță

1.300 de lei pe lună. Atât costă adopția la distanță a unui câine din adăpostul de la Slatina. 

Persoanele care vor să adopte la distanţă un câine fără stăpân din adăpostul de la Slatina trebuie să plătească aproape 1.300 lunar, în condiţiile în care întreţinerea acestora costă 43,10 lei pe zi, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local (CL) Slatina adoptată marţi.

Potrivit documentului menţionat, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân a stabilit la 1.292,30 lei pe lună cheltuielile pentru întreţinerea în adăpost a câinilor fără stăpân care sunt adoptaţi la distanţă.

Ce e luat în calcul la această sumă 

În hotărârea de consiliu se invocă faptul că potrivit legislaţiei în vigoare persoanele care adoptă la distanţă câini fără stăpân suportă toate cheltuielile cu menţinerea în adăpost a acestora, la stabilirea sumei respective fiind luate în calcul, prin deviz estimativ, hrana uscată, costurile de personal, utilităţi, cheltuieli materiale şi materiale sanitare.

Capacitatea adăpostului: 160 de câini

În stabilirea preţului s-a luat în calcul faptul că, lunar, costurile totale cu salariile se ridică la circa 200.000 lei, cărora li se adaugă cheltuielile cu utilităţile, de circa 3.750 de lei, precum şi cheltuielile cu hrana câinilor. A fost estimat că pentru fiecare câine costurile cu hrana sunt de 0,75 lei pe zi şi de 22 de lei pe lună. Capacitatea adăpostului este de 160 de câini.

Potrivit directorului Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, Bogdan Apostoliceanu, în prezent în adăpost sunt sunt numai doi câini adoptaţi la distanţă. De la începutul acestui an au fost cinci câini adoptaţi la distanţă şi anul trecut au fost zece, dar o parte dintre respectivii câini au fost luaţi din adăpost de către cei care plăteau contractele pentru adopţia la distanţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel