Hosu Longin face plângere penală împotriva lui Crin Antonescu

Lucia Hossu Longin a răspuns la o întrebare-cheie pe care i-a adresat-o un român.

Lucia Hossu Longin, realizatoarea "Memorialului durerii" de la TVR, a luat poziţie faţă de Legea 217/2015.

"Un fan al Memorialului ma întreabă pe Facebook de ce nu reacţionez la Legea antilegionară. Din mai multe motive, cel mai important fiind acela că această lege este, după opinia mea, un produs al unor minţi rătăcite, care, fără să le oblige nimeni, se întorc la o legislaţie stalinistă, represivă. Prima întrebare este: unde văd aceşti domni iniţiatori ai legii recrudescenţa fenomenelor fasciste, legionare, rasiste, în România?", a întrebat Lucia Hossu Longin.

"Bazându-se pe sentinţele anilor 1945-1960 date de tribunalele poporului, recunoscându-le "viabilitatea", iniţiatorii Legii nu fac decât să confirme opera neagră a Securităţii, să se aşeze în umbra acesteia, să o legitimeze că ar fi îndeplinit o misiune "patriotică". (...) Actul legislativ e de o asemenea gravitate încât nicio poruncă de aliniere la legislaţia europeană nu îl poate salva. Actul legislativ este la fel de nociv cum a fost şi sistemul comunist. (...) Cine a cercetat dosare la CNSAS a observat, ceea ce le scapă iniţiatorilor Legii, pe care nu prea i-a văzut nimeni în sălile de studiu, că, pentru a reţine, a tortura şi a condamna, Securitatea şi justiţia comunistă foloseau, pentru 80% din cazuri, eticheta de legionar, fascist. Chiar dacă nicio probă nu susţinea vinovăţia", a mai spus ea.

VEZI ȘI: Greșeala făcută de Alina Gorghiu. Mesajul lui Klaus Iohannis

Lucia Hossu Longin a zis că îl va da în judecată pe Crin Antonescu.

"Acum se vrea o întoarcere înapoi la cărţi interzise, texte interzise, biografii interzise, la poliţia politică a anilor '50 care ar urma să ne spioneze internetul şi declaraţiile. Eu personal, ca autoare a "Memorialului durerii", voi face plângere penală iniţiatorilor legii pentru ca acest document să fie retras şi reformulat în termeni europeni.

Mi-aş fi dorit ca la Palatul Cotroceni să se afle un profesor de istorie, şi nu unul de fizică sau cel puţin un om căruia să-i fie scumpă onoarea acestei ţări, dobândită prin atâtea decenii de rezistenţă anticomunistă şi prin atâţia martiri", a adăugat Lucia Hossu Longin, scrie Rost Online.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, cunoscută în spaţiul public cu numele generic "legea anti-legionari".

VEZI ȘI: Victor Ponta, atacat crunt: Manipulează și își arogă nefondat meritele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel