Urmărește emisiunea live


Hossu: FMI face experimente pe țări aflate în dificultate, fără rezultat

bogdan hossu
bogdan hossu

Fondul Monetar Internaţional (FMI) foloseşte uneori ţări în dificultate ca experiment privind flexibilizarea pieţii muncii, dar că acest lucru nu dă întotdeauna rezultate, a declarat, vineri, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"FMI foloseşte câteodată diferite ţări la ananghie ca metode de experimentare asupra unor viziuni de flexibilizare care nu totdeauna, ca să nu spun în totalitate, dau rezultate", a spus Hossu, citat de Mediafax

Liderul Cartel Alfa a precizat că FMI a subliniat încă o dată că nu a cerut modificarea Codului Muncii dar, potrivit lui Hossu, există un articol în scrisoarea Guvernului către FMI unde există lucruri negociate şi că este improbabil că nu ar fi fost şi o aprobare a FMI.

"Nu cred că fără aprobarea FMI s-ar fi pus vreun text care nu corespunde intereselor lor. Ar fi trebuit să pună şi bibilicile în scrisoarea către FMI. A fost o înţelegere la care FMI a subscris", a spus Hossu.

Potrivit lui Hossu, anumite cereri privind modificarea Codului Muncii nu sunt în spiritul unei eficientizări a României. "Fiind în situaţie de criză, într-o cădere absolută, având probleme majore pe Pilonul unu de pensii, FMI a făcut şi face presiuni pentru a se face transferul de la bugetul pilonului unu către bugetul pilonului doi. Noi n-am cerut ca ungurii eliminarea pilonului doi, noi am cerut îngheţarea pilonului doi ca să echilibrăm situaţia", a mai spus liderul Cartel Alfa.

Pe de altă parte, restructurarea ar trebui să nu se limiteze doar la concediere, ci şi la reorientare şi recalificare profesională, a adăugat liderul sindical.

Potrivit lui Hossu, în 2004, una dintre clauzele din acordul cu FMI era ca un expert al Băncii Mondiale să facă o analiză a Codului Muncii, iar Guvernul să preia şi să aplice analiza.

Guvernul nu foloseşte banii europeni integral, se pot face verificări astfel încât aceşti bani să ajungă la coordonatorii de programe europene şi să nu fie deturnaţi, a spus liderul sindical. Potrivit lui Hossu, FMI ar fi dispus să suplimenteze fonduri europene dacă banii ar fi orientaţi spre executorii de program europene şi nu deturnaţi către alte cheltuieli din structura bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel