EXCLUSIV  Hossu, Cartel Afla: Coşul minim pentru un trai decent, 2848 lei NET. Pensia minimă acoperă doar o treime...

Fotografie creată de Erik Scheel, de la Pexels
Fotografie creată de Erik Scheel, de la Pexels

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre diferenţele dintre costul coşului minim de cumpărături şi sumele pe care trăiesc lunar românii. Acesta avertizează că, deşi România are produse pentru a acoperi toate nevoile, asta nu înseamnă că românii şi le pot permite. 

"Din punctul meu de vedere există o criză financiară pentru anumite continente care erau dependente de anumiţi producători de produse alimentare, şi care nu aveau susţinere proprie, cum este o parte din Asia, o parte din Africa. Dar în acelaşi timp, cel puţin pentru România, dacă nu facem ca pe vremea lui Nicolae Ceaşescu când exportam totul, avem suficiente produse pentru a acoperi nevoile interne. 

Dacă vom exploata gazele din Marea Neagră, nu înseamnă că dacă vom avea gaz va fi mai ieftin la cumpărare pentru utilizatorii casnici sau pentru servicii economice. Dacă va fi vândut la preţul bursei de la Viena, va fi acelaşi lucru. Şi asta se va întâmpla şi la produsele alimentare. În sensul în care nu că nu le avem, că dacă ne uităm în pieţe şi magazine ele există, dar preţul lor depăşeşte cu mult puterea de cumpărare a cetăţeanului şi capacitatea lui de a se aproviziona în aceeaşi cantitate", a punctat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu. 

Hossu critică declaraţia ministrului Chesnoiu

Sindicalistul a criticat declaraţia ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, conform căruia ar fi bine să nu mergem la cumpărături cu stomacul gol, pentru că vom cumpăra mai multe lucruri de care nu avem nevoie. CITEŞTE AICI DECLARAŢIA COMPLETĂ

"Am văzut că lumea începe să îşi reducă cantitatea de produse pe care le achiziţionează. Iar ideea că asta ar fi bine, sau să mergem după ce am mâncat la piaţă, ca să nu cumpărăm lucruri mai puţin necesare, nu este cea mai fericită comparaţie pentru zilele noastre. În fapt, puterea de cumpărare a cetăţeanului a scăzut cu 30%. Coşul minim pentru un trai decent în luna martie, conform datelor furnizate de INS, şi încă nu are tot impactul legat de creşteri, pentru că facturile vin cu întârziere, arată că are un cost de 2848 lei net. Asta ar duce la un salariu minim brut de 4600 lei. Faţă de 2550 lei, este evident că diferenţa e substanţială. Faţă de o pensie minimă de 1000 lei, diferenţa este extraordinar de mare. Asta arată că pensia minimă acoperă puţin peste o treime din cantitatea de bani necesară pentru un trai decent", a concluzionat Bogdan Hossu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel