Horodniceanu, înainte de interviul de la MJ: Cred acest lucru!

Horodniceanu a declarat că la DIICOT ar trebui să existe continuitate şi consideră că în cei trei ani de mandat a făcut 'o treabă bună'.

Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a declarat, vineri, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, că la DIICOT ar trebui să existe continuitate şi consideră că în cei trei ani de mandat a făcut 'o treabă bună'.

Întrebat de jurnalişti, înainte de interviul pe care îl susţine la MJ, de ce ar trebui să fie propus pentru un nou mandat la DIICOT, el a răspuns: 'În primul rând pentru continuitate, cred că am făcut o treabă bună în cei trei ani de mandat şi au rămas proiecte în desfăşurare care trebuie încheiate'. El a mai spus că în faţa ministrului Tudorel Toader va vorbi despre activităţile manageriale pe care le-a întreprins la DIICOT, dar şi despre proiecte.

Schimbarea mentalităților

'Cred că am schimbat deja câteva mentalităţi, cred că am încadrat mult mai bine structura în mentalitatea judiciară vestică. Cred că am încercat şi ne-am creat unele instrumente mai bune, atât manageriale, cât şi de execuţie', a mai arătat Horodniceanu.

[citeste si]

Daniel-Constantin Horodniceanu, actualul procuror-şef al DIICOT, şi Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, susţin, vineri, interviurile pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Înscriere în procedura de selecţie

În luna martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa că Daniel Horodniceanu trebuie să se înscrie în procedura de selecţie dacă va mai dori un mandat la conducerea DIICOT. Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel