Noul Cod de procedură penală. Horodniceanu: "Aceasta este principala afectare"

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marţi că mii de dosare de vor închide în urma adoptării noului Cod de procedură penală.

La ieşirea de la discuţiile de marţi cu delegaţia Comisiei Europene în cadrul Misiunii de Verificare şi Cooperare, Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat:

"Pentru noi, principala afectare este cea dată de închiderea intempestivă a 4700 de dosare ca urmare a dispoziţiei potrivt cărei dosarele pentru care după 1 an nu a fost începută urmărirea vor trebui închise. Vor fi clasate. Mai precis, 4770 de dosare.

Cu cei de la Comisia europeană discuţia este pe principii şi pe raporturile pe care România le are cu Uniunea Europeană şi pe anjajamentele pe care şi le-a luat, dar şi pe directivele la care trebuie să fie parte şi pe care trebuie să le noteze în legislaţie." a declarat şeful DIICOT.

Dăncilă, plângerea penală

Plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este în lucru, fiind aşteptate informaţiile solicitate de la SRI, având în vedere că plângerea face referire la înaltă trădare, a declarat marţi procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

"Plângerea este în lucru. Ştiu că s-au făcut solicitări (la SRI n.r.) pe data de 6 iunie şi aşteptăm rezultatele", a afirmat Horodniceanu, marţi dimineaţă.

Întrebat dacă au fost transmise informaţiile solicitate de la SRI, şeful DIICOT a răspuns: "Din ce ştiu eu, nu au venit răspunsurile, dar trebuie verificat".

Vezi şi: Liviu Dragnea - Daniel Horodniceanu sesizează CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel