Horia Georgescu, reținut. Dana Grecu, scenariu. Radu Tudor: Surprize și mai mari decât asta

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor se așteaptă la surprize și mai mari decât reținerea pentru 24 de ore a șefului ANI, Horia Georgescu. 

"Dacă domnul Klaus Iohannis s-a răzbunat fix pe domnul Horia Georgescu?" a fost întrebarea Danei Grecu, luni seară, în emisiunea "La Ordinea Zilei". 

Jurnalistul Radu Tudor a răspuns: "Sunt două personaje importante care au avut proces cu ANI și l-au câștigat. Președintele României și directorul SRI. Oricine poate să fac această speculație că este o răzbunare a președintelui sau a directorului SRI. Din punctul meu de vedere, este prea puțin sustenabilă. Ceea ce văd eu că se întâmplă de două-trei luni este că încep să fie atinse persoane intangibile timp de zece ani. Dacă vei da o căutare pe Internet, vei vedea foarte multe fotografii cu procurorul general, cu ministrul de Interne, cu președintele, cu Monica Macovei, procurorul comunist, devenit mare politician de dreapta, a fost protejatul Monicăi Macovei. Nu s-au atins de el pentru că făcea parte din sistemul care acum îl execută. Încep să cadă capete doar după ce a plecat Băsescu. Este important de subliniat că povestea din jurul lui Traian Băsescu nu-l atinge pe el. De ce nu-l atinge? De ce nu avem o audiere la DNA a numitului Băsescu Traian? El este suspect într-un dosar întocmit de Parchetul General, care instrumentează amenințarea și șantajul pe care Băsescu Traian le-a făcut la adresa senatorului Gabriela Vrânceanu Firea și are calitatea de suspect, ne-a anunțat chiar el astăzi, hăhăind cu o față vineție, cred că de la prea multă apă cu lămâie, și, după ce ne-a anunțat a lansat un atac mizerabil la adresa procurorului general. Eu zic că-i bine, cu statul de drept, cu justiția, cu ce ne-a învățat el, dom'ne să nu atacăm justiția, mai ales dacă sunteți implicat în dosar. Povestea asta de la ANRP se complică și mă întreb câte lucruri va mai scoate la iveală, câți beneficiari adevărați ai banilor... eu nu cred că banii ăștia de care vorbește DNA au rămas la acele persoane. Senzația mea este că nu se putea face o filieră din care să fie scoase 3, 4, 500 de milioane de euro în trei ani de zile, fără să existe protecție la cel mai înalt nivel. Cred că DNA greșește fundamental atunci când ocolește nume importante precum Traian Băsescu și Emil Boc. E o surpriză totală reținerea șefului ANI, nu cred că se aștepta cineva la așa ceva, mai ales că el făcea parte din sistem. Concluzia este că s-ar putea să mai fie surprize și mai mari decât asta". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel