Horia Georgescu, despre relația ANI - SRI. Ce spune despre întâlnirile de la SRI

Horia Georgescu, fost șef ANI, a vorbit despre întâlnirile de la SRI și relația cu George Maior. 

"Am constatat că eram cunoscut de către dl George Maior vag." a spus Horia Georgescu. 

"Între ANI și SRI era un mecanism complex, care funcționa și prin care erau transmise sesizări din documente clasificate ca secrete de stat. În baza acestor sesizări, ANI proceda mai departe, conform, legii pentru soluționarea unor dosare." a continuat fostul șef ANI.

"L-am considerat prieten"

El a adăugat: "Eu am fost dezamăgit ieri, pentru un bărbat de stat să nu-ți asumi anumite lucruri este regretabil. Din ce a declarat Claudiu Manda, mi s-a părut o lipsă de asumare a unei relații instituționale, dintr-o perspectivă și, din cealaltă perspectivă, cea personală, care poate a depășit granițele instituționale relația mea cu dumnealui. Eu pot să spun că l-am considerat, poate-l consider în continuare un prieten, ceea ce, din ce am văzut ieri, nu este cazul. Relația instituțională funcționa în baza unui protocol și informărilor trimise."

"Șelaru, des la întâlniri, apoi m-a arestat"

Despre întâlnirile în sediile secrete ale SRI, Horia Georgescu a spus: "Da, am participat, unele erau cu caracter privat, precum zile de naștere, altele de tipul unor evenimente, ziua de 1 Decembrie, ziua SRI-ului. La acel moment nu vedeam nimic ocult, astăzi văd un pic diferit, foarte des la acele întâlniri era dl judecător Șelaru, care nu a avut nicio problemă să mă aresteze, nici măcar bunul simț să se abțină. Problema este dacă au fost făcute în baza acestor întâlniri niște înțelegeri oculte. Nu era el singurul judecător prezent acolo, erau mai mulți: doamna Stanciu, dl Ionuț Matei. Pe Camelia Bogdan nu am văzut-o acolo. Conduita ulterioară contează."

El a precizat că nu discutau sesizările "la o bere", ci erau discutate în sediul SRI majoritatea, instituțional. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel