Horia Georgescu (ANI), atac la parlamentari: "Este inadmisibil!"

Președintele ANI, Horia Georgescu, a afirmat, luni, că este necesar ca Parlamentul să își asume din nou Strategia Națională Anticorupție. Șeful Agenției Naționale de Integritate a susținut că respectiva Strategie nu este implementată și există cazuri când, la un an de la decizii ale Instanței Supreme, punerea în aplicare a acestora este tergiversată de politiceni.

"Este inadmisibil ca, după un an de când Instanța Supremă a României s-a pronunțat, să avem în continuare membri ai Parlamentului și politiceni de top care să tergiverseze sau să protejeze aceste persoane. Eu cred că dacă nu ne raportăm la o decizie a Instanței Supreme sau la o decizie a Curții Constituționale, atunci nu mai avem la ce să ne raportăm și atunci putem să vorbim despre anarhie", a declarat președintele ANI, citat de Agerpres.

Principalii piloți ai combaterii corupției

El a amintit că Strategia Națională Anticorupție a fost asumată de către Parlamentul României prin vot în unanimitate, care a punctat principalii piloni ai combaterii corupției, respectiv ANI și DNA.

"Ceea ce vedem în fiecare zi la nivelul Parlamentului este că această strategie nu este implementată. Ne confruntăm cu decizii definitive și irevocabile, decizii ale CCR, precum și cazuri ale DNA care efectiv sunt blocate. De aceea este foarte important și consider necesară o abordare politică comună a tuturor partidelor politice, să-și asume din nou această Strategie Națională Anticorupție, pentru ca toate instituțiile implicate în combaterea acestui fenomen să beneficieze de stabilitate legislativă, pentru că ne confruntăm cu același fenomen: lunar, cel puțin, apar inițiative legislative care urmăresc schimbarea cadrului legislativ, care subminează cazuri deja instrumentate cu decizii definitive în instanță, cazuri gestionate de alte instituții de-a lungul multor ani și care de multe ori constată că legea nu era bună", a continuat Horia Georgescu, în cadrul conferinței anuale anticorupție "Bune practici în prevenirea corupției, promovarea integrității și a transparenței".

Vezi și: Ludovic Orban îl atacă pe Horia Georgescu (ANI). Candidatura lui Klaus Iohannis, îngropată


Precedentul 2010

El a mai arătat că instituția pe care o conduce s-a confruntat cu o astfel de situație în 2010, când Legea ANI a fost declarată neconstituțională și a trebuit să se renunțe la peste 3.000 de dosare.

"În multe dintre ele a intervenit prescripția, deși erau cazuri importante, prescripția fiind introdusă de noua Lege adoptată de Parlament și acest lucru conferă instabilitate, conferă neîncredere și faptul că tot acest fenomen de reformă poate fi reversibil", a conchis președintele ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel