Horia Georgescu: ANI a făcut un denunț pe numele lui Marian Vanghelie

Președintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, joi, că instituția pe care o conduce a găsit indicii de săvârșire a unor fapte penale în cazul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, și a formulat în acest sens un denunț.

"Referitor la Marian Vanghelie, ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani, Comisia de cercetare din cadrul CAB a clasat dosarul, dar procurorul din cadrul acestei entități a formulat o opinie separată. Din această perspectivă, noi am identificat indicii de săvârșire a unor fapte penale cu privire la unele sume de bani menționate chiar de către domnia sa în probatoriul administrat, care au presupus unele indicii de comitere a unor infracțiuni", a transmis Horia Georgescu, care a precizat că acestea au fost înaintate de ANI "prin formula unui denunț".

Întrebat când a făcut această sesizare, șeful ANI a răspuns că ulterior motivării deciziei Comisiei de cercetare din cadrul Curții de Apel București, adică acum câteva săptămâni.

"Suma pe care a identificat-o Agenția Națională de Integritate este de 200.000 euro. Problema este că în administrarea probatoriului chiar dl Marian Vanghelie a spus că a rulat sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari. La fel expertul parte angajat de domnia sa a menționat faptul că sumele identificate sunt mai mari decât cele pe care le-am găsit noi a fi nejustificate", a continuat Horia Georgescu, potrivit Agerpres.

Vezi și: Lider PMP, remarcă rasistă despre Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel