PLANUL ALB în trei faze, pregătit de Ministerul Sănătății. Horațiu Moldovan dezvăluie numărul de paturi ATI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a explicat planul pregătit în cadrul Ministerului Sănătății pe faze, în cazul în care numărul celor confirmați cu coronavirus va continua să crească. 

"Faptul că s-a mărit numărul de pacienți care s-au pozitivat în ultimele 24 de ore, aproape s-au dublat, este un element semnificativ din punct de vedere epidemiologic. Asta înseamnă că acest trend se va accentua în continuare. Ne vom confrunta cu un număr mai mare de pacienți. În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat un plan de abordare la nivelul de asistență medicală din spitale, așa numitul plan alb, în trei faze și o faza de rezervă

Prima fază este reprezentată de utilizarea spitalelor și institutelor de boli infecțioase specializate: două în București și șapte în țară. Dispun de 2300 de paturi, din care 121 de paturi de terapie intensivă. Doresc să precizez că în această etapă folosim aproximativ 18 paturi de terapie intensivă din 121, la acest nivel. Ar trebui să fie suficient pentru un număr de pacienți care să fie mai mic de 2000. 

În situația în care ne vom confrunta cu un număr mai mare de pacienți de acest tip, vom trece la faza a doua, în care vom folosi spitalele de pneumftizologie și secțiile de boli infecțioase din celelalte spitale din țară, cu 2600 de paturi și alte 250 de paturi de terapie intensivă.

În situația și mai puțin probabilă în care vom depăși și această limită, trecem la faza a treia și vom fi nevoiți să facem compartimentări în spitalele județene de urgență și în spitalele universitare, moment în care vom mobiliza practic de tot ceea ce dispunem în domeniul de spital și anume 35000 de paturi și 2600 de locuri în terapie intensivă," a spus Horațiu Moldovan la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel