Horă româneasă în Ottawa. Podul Ambassador dintre Canada și SUA a fost redeschis

Podul Ambassador, blocat pentru o săptămână (BBC)
Podul Ambassador, blocat pentru o săptămână (BBC)

Podul Ambassador, care face legătura între Canada și SUA, a fost redeschis după o săptămână de blocaj împotriva măsurilor sanitare. Un grup de români au încins o horă în Ottawa, capitala Canadei, oraș ce s-a aflat sub asediul protestatarilor pentru mai bine de două săptămâni.

Podul Ambassador, una dintre legăturile dintre Canada și SUA, blocat în ultimele șapte zile de mii de manifestanți împotriva măsurilor sanitare impuse la revenirea în țară, a fost redeschis, relatează AFP, citat de Agerpres.

”Podul Ambassador este acum pe deplin deschis, permiţând din nou libera circulaţie a comerţului între economiile canadiană şi americană”, informează societatea Serviciul de Frontieră, într-un comunicat.

De altfel, acest blocaj a avut consecinţe pentru industria auto de pe ambele părţi ale frontierei, dar și pentru sistemul sanitar, dat fiind faptul că sunt cadre medicale din Canada care lucrează în SUA.

La scurt timp după anunț, serviciile de frontieră canadiene confirmau pe Twitter. "Operaţiunile frontaliere normale au fost reluate la podul Ambassador. Călătoriile neesenţiale nu sunt recomandate", se arată în tweet-ul respectiv.

Autoritățile canadiene a avut nevoie de două zile pentru a reuşi să evacueze podul blocat de lunea trecută de către manifestanţii împotriva măsurilor sanitare.

Sâmbătă, majoritatea camioanelor şi camionetelor au fost retrase de pe pod, însă câteva sute de manifestanţi refuzau să părăsească locul. Altfel, Poliţia a anunţat că între 25 şi 30 de protestatari au fost arestaţi.

Protest în stil românesc: horă pe ritmuri de acordeon

Un grup de români ce protestau în Ottawa, epicentrul protestului denumit ”Convoiul Libertății” au încins o horă, în toată regula, în care au intrat și canadienii aflați în stradă. De altfel, în Canada există o comunitate numeroasă de români, astfel că nu a fost deloc dificil să se găsească ”dansatorii de ocazie”. 

Un interviu cu un șofer de origine română, care participă la protestul pentru libertate a camionagiilor canadieni din capitala federală Ottawa, a devenit viral pe rețelele de socializare. În respectivul material video, șoferul Csaba Vizi, etnic maghiar din România, a precizat că a venit la Ottawa din localitatea Windsor (Ontario). Acesta a punctat că ”va pleca ultimul” din fața Parlamentului canadian, unde manifestația camionagiilor revoltați de mandatul obligatoriu de vaccinare pentru trecerea frontierei cu SUA intră în a două săptămână.

”Am venit aici cu speranță și vom pleca cu libertate”, a spus Vizi, care a precizat că la ”Revoluție” avea 18 ani. Clipul cu Csaba Vizi a devenit viral, fiind distribuit masiv și în comunitățile de români care locuiesc în Canada, dar și în SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel