Horațius Dumbravă, fost președinte CSM, critici dure la adresa lui Tudorel Toader

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al CSM, critică dur cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi inițiată de Tudorel Toader și așteaptă reacții din partea CSM și Inspecției Judiciare.

Dumbravă afirmă că evoluţia evenimentelor legate de cererea de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi "capătă accente grave, de evidentă încălcarea a regulilor de bun simţ juridic", făcând referire la publicarea de către Tudorel Toader a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului-şef al DNA, document care nu ar fi fost destinat publicităţii.

"Evoluţia evenimentelor legate de cererea de revocare a procurorului-şef DNA capătă accente grave, de evidentă încălcare a unor reguli elementare de bun simţ juridic. Mass-media a scos în evidenţă faptul că ministrul Justiţiei a publicat, în susţinerea unuia din argumentele revocării, un document emis de Inspecţia Judiciară, care nu e destinat publicităţii: acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară, ai căror subiecţi sunt doamna Kovesi şi domnul Marius Iacob, pe de-o parte, şi Inspecţia Judiciară, pe de altă parte ca titular al acţiunii disciplinare", arată Dumbravă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dumbravă așteaptă reacții din partea CSM și a Inspecției Judiciare


El spune că CSM si Inspecţia Judiciară nu pot rămâne pasive la încălcarea independenţei sistemului judiciar prin publicarea unor documente care nu sunt publice.

"E mult prea grav ce s-a întâmplat pentru a nu avea măcar o reacţie a acestor instituţii menite să sancţioneze derapaje de la încălcarea independenţei sistemului judiciar şi a membrilor săi", punctează el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel