Horațius Dumbravă: CSM cere desființarea instanțelor militare

danilet_dumbrava_neacsu
danilet_dumbrava_neacsu

Judecătorul CSM Horațius Dumbravă a declarat că se are în vedere desființarea instanțelor militare din toată țara și înființarea unor complete specializate.

Horațius Dumbravă a subliniat că instanțele militare pentru care CSM intenționează să propună desființarea sunt Curtea de Apel Militar București, precum și tribunalele militare Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și București.

Cristi Danileț, după condamnarea lui Dan Diaconescu: Din fericire, justiția face ordine

"Ca să aveți o imagine, un judecător de la Curtea de Apel Suceava soluționează pe lună, în afara vacanței judecătorești, peste optzeci de dosare, un judecător militar soluționează per lună, la Iași, de exemplu, 1,9 dosare sau la Cluj 1,5 dosare. La București, e adevărat că sunt mai multe, opt dosare pe lună. Trebuie să echilibrăm munca judecătorilor pe toate palierele, inclusiv la instanțele militare și avem în intenție acest lucru. Mai bine, spre exemplu, ducem un post de la aceste instanțe militare, prin desființare, la Judecătoria Botoșani care a avut încărcătură pe judecător, în 2014, 1.806 dosare", a spus Horațiu Dumbravă, scrie Agerpres

A precizat că s-a discutat deja acest subiect în cadrul CSM. 

"Instanțele militare nu au efectiv de lucru. Trebuie să vă imaginați că în anul 2014 nu au avut niciun rechizitoriu de soluționat, trimis în 2014. Este inadmisibil, dacă ne gândim în raport cu celelalte instanțe cum e Curtea de Apel București, care are dosare extrem de complexe în penal, dar nu numai în penal. Trebuie să facem propuneri, iar Parlamentul să intervină", a mai spus Horațius Dumbravă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
NoMy