Horațiu Dumbravă cere sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor lui Traian Băsescu legate de Tiberiu Niţu

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a solicitat, joi, în cadrul şedinţei de plen, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu la adresa procurorului general, Tiberiu Niţu.

Horațiu Dumbravă a cerut, joi, suplimentarea ordinii de zi a şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu un nou punct, după ce fostul şef al statului a făcut mai multe afirmaţii, în ultima perioadă, la adresa lui Niţu.

Membrul CSM a spus că inspectorii judiciari urmează să stabilească dacă, prin afirmaţiile lui, Traian Băsescu a adus atingere independenţei sistemului de justiţie sau onoarei lui Tiberiu Niţu.

Citește și: De ce l-a sunat Băsescu pe Tiberiu Nițu. "Veți vedea de ce"

Întrebat de către ceilalţi membri ai plenului dacă simte că i-a fost denigrată reputaţia profesională, Niţu s-a limitat la a cere înregistrarea video a şedinţei de joi, fără a îşi prezenta punctul de vedere cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu.

Membrii CSM urmează să voteze dacă vor suplimenta ordinea de zi a şedinţei cu această solicitare şi dacă vor sesiza Inspecţia Judiciară.

Traian Băsescu a declarat, luni, că procurorul general Tiberiu Niţu este suspectat că "a tras la Revoluţie", când era militar în trupele de Securitate şi probabil că "a împuşcat câţiva terorişti".

Citește și: Bogdan Chirieac: Sunt stupefiat de atitudinea lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte a explicat, referindu-se la dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, că este suspect "cam la fel cum este Niţu".

"Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi, unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă", susţinea fostul şef al statului.

Traian Băsescu a scris, marţi, pe Facebook, că la numirea în funcţia de procuror general ştia că Tiberiu Niţu are certificat de revoluţionar, motiv pentru care a fost încrezător că va finaliza dosarul Revoluţiei, iar despre faptul că acesta se afla printre "cei care au tras" el a aflat la finalul mandatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel