Horațiu Anghelescu, cercetat în stare de libertate

Horaţiu Anghelescu, care este şi preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente. În dosarul de evaziune fiscală este vorba de operaţiuni fictive cu materiale de construcţii, achiziţii şi prestări de servicii. 

 După ce a stat mai bine de cinci ore la audieri, la sediul IPJ Buzău, Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor în perioada guvernului Cioloş, şi alţi trei oameni de afaceri vor fi cercetaţi în stare de libertate, într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău. 

Horaţiu Anghelescu a fost ridicat, joi, de poliţişti, pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuinţa sa din municipiul Buzău având loc şi o percheziţie, desfăşurată sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, într-un dosar de evaziune fiscală. 

Poliţiştii au efectuat, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din trei judeţe şi din municipiul Bucureşti, bănuite de evaziune fiscală. 

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea, în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional, a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A şi diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei. 

Poliţiştii au pus în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel