HOLOCAUST. Închisoare pentru cei care acuză polonezii de Holocaust

Crişan Andreescu / 02 feb 2018 / 18:22 Salveaza PDF Comentarii

Senatul polonez a adoptat  proiectul de lege  prin care  polonezii sunt  acuzaţi de complicitate la Holocaust, potrivit BBC.

Potrivit noii legi,  descrierea lagărelor de concentrare din Polonia ca fiind poloneze pot duce la amenzi sau chiar la pedepse cu închisoarea de până la trei ani. Israelul a reacționat la aceste acţiuni ale Poloniei, spunând că se doreşte schimbarea istoriei. Legea trebuie să fie promulgată de preşedinte înainte să intre în vigoare.

Proiectul de lege a trecut de Senat cu 57 de voturi „pentru", 23 „împotrivă" şi două abţineri.

Recent, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA a făcut apel către statul polonez să se răzgândească, adăugând că SUA este îngrijorată că legislaţia ar restricţiona dreptul la liberă exprimare şi ar cauza alte divizări diplomatice.

[citeste si]

Potrivit diplomaţiei israeliene, „proiectul de lege nu va ajuta la restabilirea adevărului istoric şi ar putea dăuna libertăţii de cercetare (asupra Holocaustului), împiedicând în acelaşi timp discuţia asupra mesajului istoric şi moştenirii celui de-Al Doilea Război Mondial".

La rândul sâu, Anna Azari, ambasadorul Israelului în Polonia a avut poziție dură referitoare la această decizie a Parlamentului poloneze, afirmând că " fiecare cetățean din Israel a fost revoltat de aceste vești".

Printre cetățenii polonezi au existat cei care au ajutat naziștii în crimele lor. Fiecare crimă, fiecare infracțiune, trebuie condamnată", a transmis, la rândul său,  președintele israelian, Reuven Rivlin.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25