Hollande și Cameron cer UE înarmarea rebelilor sirieni

hollande and cameron olimpiada dece
hollande and cameron olimpiada dece

Președintele francez Franςois Hollande și premierul britanic David Cameron au cerut liderilor europeni să să-i sprijine în demersul lor de ridicare a embargoului asupra armelor către Siria, scrie The Guardian.

În timpul summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, președintele Hollande a declarat că Franța nu ar mai putea permite ca oamenii ”să fie masacrați de un regim care a arătat că nu vrea o discuție politică”.

Șeful statului francez a precizat că Londra și Parisul au căzut de acord asupra faptului că embargoul ar trebui să fie încheiat, deși este posibil ca Germania să nu fie de acord, mai notează cotidianul britanic.

Nu toate țările din UE se aliniază demersului comun francezo-britanic, Austria a anunțat în dimineața asta, prin vocea ministrului Apărării, Gerald Klug, că se opune ridicării embargoului armelor către Siria.

Tensiunile dintre Siria și Libia continuă, guvernul sirian avertizând că e posibil să lanseze atacuri asupra rebelilor care operează din Libia, dacă armata libaneză nu ia măsuri împotriva lor, potrivit agenției de presă Sana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel