Hillary Clinton intră în istorie. Barack Obama, discuție telefonică cu fostul său secretar de stat

Hillary Clinton a revendicat marți victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistând asupra caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta partidul democrat la prezidențialele din noiembrie, transmite AFP.  Barack Obama a felicitat-o pe fostul său secretar de stat pentru obținerea majorității necesare de delegați în vederea nominalizării democrate la președinția SUA, într-o discuție telefonică.

"Mulțumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria țării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partide", a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă, 68 de ani, în fața simpatizanților săi cuprinși de bucurie.

"Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparține unei generații de femei și bărbați care s-au luptat și sacrificat și au făcut posibil acest moment".

Hillary Clinton, care exact cu opt ani în urmă s-a retras din cursa pentru Casa Albă în fața lui Barack Obama, a profitat de discursul său de victorie pentru a-l ataca pe adversarul său republican, Donald Trump.

"Podurile sunt mai bune decât zidurile", a afirmat ea, referindu-se la intenția omului de afaceri de a construi un zid la granița cu Mexicul.

[citeste si]

Hillary Clinton s-a adresat susținătorilor la finalul unei "super-marți" cu primare în șase state, printre care în New Jersey, unde l-a învins pe Bernie Sanders, New Mexico și California ale căror rezultate urmează să fie anunțate.

Hillary Clinton va fi învestită oficial cu prilejul Convenției partidului democrat, organizată între 25 și 28 iulie la Philadelphia.

Barack Obama, încântat pentru victoria lui  Hillary Clinton

Președintele american Barack Obama a felicitat-o marți pe fostul său secretar de stat Hillary Clinton pentru obținerea majorității necesare de delegați în vederea nominalizării democrate la președinția SUA, într-o discuție telefonică, relatează AFP.

În același timp, Obama a avut o discuție telefonică marți seara și cu senatorul de Vermont, Bernie Sanders.

'Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați pentru că au desfășurat o campanie plină de inspirație, care a produs entuziasm în rândul democraților, făcând ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și a permis să fie prezentate importante propuneri pentru ca economia noastră și politica noastră să servească lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și bani', declară într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, evocând temele care au animat campania senatorului din Vermont începând cu vara anului trecut.

'Președintele a felicitat-o pe dna Clinton pentru obținerea numărului necesar de delegați necesari în vederea nominalizării democrate la prezidențiale', a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, confirmând astfel victoria acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel