Hillary Clinton: Complicitate SUA cu Rusia, la alegerile prezidențiale

Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în fața lui Donald Trump, afirmând că rușii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa președintelui republican, transmite AFP.

Într-un discurs în cadrul unei conferințe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare și de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei și a cărei țintă ar fi fost chiar ea în lunile de dinaintea scrutinului.

"În opinia mea, rușii nu ar fi putut să știe cum să transforme aceste informații în arme fără ajutorul unor americani", a spus ea într-o conferință despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informațiile false difuzate pe internet și la mesaje piratate. În special, a spus ea, "oameni care aveau date de sondaje".

Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruși? "Obținem tot mai multe informații privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump și apropiați ai lui Trump cu ruși înaintea, în timpul și după alegeri", a răspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al președintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmații obscene.

"Erau pregătiți, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârșitul campaniei lui Trump, difuzați-le acum'", a spus ea, exprimându-și speranța că ancheta autorităților americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerințe ale Rusiei, informează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel