Hilde Brandl - Ciuvică, replici. Gâdea, întrebare controversată în plin scandal

Scutaru Cristina / 25 Martie 2019 / 07:54 Salveaza PDF Comentarii
Hilde Brandl - Mugur Ciuvică la Antena 3
Descriere foto: Hilde Brandl - Mugur Ciuvică la Antena 3

Hilde Brandl (PNL) a avut un schimb de replici cu Mugur Ciuvică, dar și cu Mihai Gâdea la Sinteza zilei.

Dialogul a avut loc în contextul în care Viorica Dăncilă a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. Mihai Gâdea a întrebat-o pe Hilde Brandl în ce calitate vorbește - de cetățean german sau român.

Iată replicile dintre Hilde Brandl, Mugur Ciuvică și Mihai Gâdea:

 

Hilde Brandl: Este o acțiune clasică de cum Guvernul Dăncilă - Dragnea se aruncă cu capul înainte ca proștii. De ce? Pentru că nu există niciun aviz tehnic al Ministerului Afacerilor Externe. Nu este la latitudinea premierului să mute o ambasadă, acest lucru stă în decizia președintelui României. Am reușit, ani întregi, să fim buni mediatori în regiune într-un conflict care este foarte sensibil. Mediator am reușit să fim, iar acum am ieșit într-o formă care stârnește un conflict. Eu susțin parteneriatul transatlantic cu SUA, dar suntem europeni. Este o decizie proastă.


Mugur Ciuvică: Cred că doamna Brandl chiar e un fel de purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis. Am scris acum câteva zile pe Facebook: ”Ambasadorul american la Berlin și-a permis să critice guvernul german pe motiv că nu alocă suficienți bani pentru cheltuieli militare. Ca urmare, politicienii germani, de la putere și din opoziție, cer acum „expulzarea imediată a diplomatului", îl acuză că acționează ca „un înalt comisar al unei puteri de ocupație", îl taxează public drept un „ratat diplomatic"". În acest context, intervenția doamnei Brandl mi s-a părut conformă.

VEZI ȘI: Mutare Ambasadă. Hilde Brandl (PNL), amenințare pentru Dăncilă: "E cazul să-i facem asta!" Răspuns pentru Badea

 

Hilde Brandl: Vă dați seama de absurditatea afirmațiilor pe care le faceți?

Mihai Gâdea: O secundă - doamna Brandl, dumneavoastră mai sunteți cetățean german?

Hilde Brandl: Da. De ce?

Mihai Gâdea: În ce calitate vorbiți în această seară? În calitate de cetățean român sau german?

Hilde Brandl: Am dublă cetățenie - română și germană. Am trăit mai bine de 25 ani în Germania.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82