Hidromecanica, înlocuită de un centru comercial și spații de birouri

fabrica-faliment
fabrica-faliment

Locul unei foste mari uzine a Braşovului din perioada comunistă, Hidromecanica, va fi luat de un centru comercial şi spaţii de birouri ale unei mari companie care operează în România din anul 2005, marţi fiind pusă piatra de temelie a celei de a treia astfel de investiţii a companiei în România, după cele din Bucureşti şi Ploieşti. 

După dispariţia platformei Tractorul, unde a fost construit în urmă cu doi ani cel mai mare mall din Transilvania, iar în prezent se află în construcţie mai multe blocuri de locuinţe, fosta uzină Hidromecanica este a două mare platformă industrială a Braşovului din perioada comunistă care dispare definitiv. Potrivit primarului George Scripcaru, şi pe locul fostelor uzine Lubrifin, Întreprinderea de Unelte şi Scule (IUS), Lemexim, Cibo, fosta fabrică de bomboane sau Fartec, urmează să fie construite atât locuinţe, spaţii pentru birouri, centre comerciale sau alte investiţii. 

Edilul a precizat că investiţia este foarte importantă pentru Braşov, va aduce un plus pentru municipiul reşedinţă din punct de vedere al investiţiilor şi a locurilor de muncă ce urmează a fi create. 

[citeste si]

"Pentru Braşov, este un moment important, este o investiţie de multe milioane de euro, care cred eu că va aduce un plus pentru municipiul reşedinţă din punct de vedere investiţional, din punct de vedre al locurilor de muncă ce urmează a fi create, dar şi al activităţilor care se vor desfăşura aici începând din anul 2019. Am cerut reprezentanţilor companiei să facă şi la Braşov ce au făcut şi în alte oraşe din Europa, pentru că Braşovul merită acest lucru, Braşovul se ridică la înălţimea aşteptărilor investitorilor, dar poate fi comparat şi cu alte oraşe din Europa, unde au făcut investiţii similare. Avem aici o locaţie mai complicată pentru că este în mijlocul oraşului, nu în afara lui, unde accesul trebuie să fie foarte facil în condiţii de şantier, să putem circula pe durata şantierului având în vedere traficul intens la orele de vârf, să putem convieţui pe toată perioada construcţiei. Sper ca toate aceste lucruri să fie respectate", a spus George Scripcaru. 

El a adăugat că îl încearcă un sentiment de emoţie, ţinând cont că a lucrat în fosta uzină Hidromecanica, timp 15 ani. 

"Pe undeva, mă bucur că se porneşte această investiţie, dar parcă mă încearcă acel sentiment că aici, cu ani în urmă a existat acea fabrică ce a avut un rol foarte important pentru Braşov, în acei ani. Dar viaţa este aşa cum este, trebuie să mergem înainte nimic nu este definitiv, lucrurile trebuie luate ca atare, sper să nu uităm nici ce a fost, să fim bucuroşi şi să avem încredere în ce va fi", a punctat edilul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel